Fiberde olması gereken ping değerim fazla

Merhaba, fiberde normalde en yakın sunucu olan İzmir’e 5-6 ms İstanbula 13-14 ms ping alıyordum, fakat yaklaşık 1 senedir İzmir’e 13-15 ms İstanbul’a 23-24 arası ping alıyorum. Dün gece bir kaç saat eski değerine döndü herhalde düzeldi diye düşünürken yine İzmir’e 13-15 ms değerine çıktı. 1 senedir durum böyle ne zaman düzeltmeyi düşünüyorsunuz? Belliki bir kapasite sorunu var, CGNAT’a 1 ipye kaç kişi tanımlanıyor bence sorun bunla alakalı gecenin 3’ünde 5’inde çok nadirde olsa normalde dönmesi benim aklıma başka bir şey getirmiyor açıkcası.

Merhabalar,

Pinglediğiniz IP adreslerine, pinginiz yüksekken (muhtemelen akşam saatleri) ve düşükken (gece) birer tane olacak şekilde, tracert testi yapıp ilgili test sonuçlarını buraya atabilir misiniz?

Bunu yapmam için aylarca pc başında beklemem gerekir sabah akşam farkı yok, çünkü çok nadir olması gereken değere düşüyor dün gece denk geldi 5 ms, ip adresimde aynı. 2023 11. ayda denk gelmişim bir kaç kere en son dün denk geldim normal değere. Ayrıca bu sorun kişisel bir durum değil aynı binada TurkNet kullanan akrabamda da aynı ping değeri. Sabah akşam gece farketmiyor yani ping yaklaşık 1 senedir 13-15 ms civarında sabit.


cgnattan dolayı büyük ihtimalle statik ip alırsan çözülür ama gerek yok bence ileride herkes ipv6 geçtiği zaman düzelir diye umuyorum

1 Beğeni

İp konumuyla alakalı olduğu anladım dün steam yükleyince farkettim Malatya diyordu konuma bugün Antalya. En yakın konum olan İzmire geçirmeleri lazım. @alperenatici destek kaydı açtım ilgilenir misiniz 1 senedir böyle bu durum

Bence bu cok büyük problem degil bana gore 40 45 pinginiz olsa neyse ipv4 adresleri artik bittigi icin mecbur pinginiz normale göre yüksek olabilir

Bu bir sorun benim bütün pinglerimi etkiliyor bu durum. Müdahale edemiyoruz diye bahane uyduruyorlar ben mi müdahale edicem buna. Reklam yaparken en düşük ping bizde en yakın lokasyondan ip alırsınız derken iyi ama. Ben niye daha düşük gecikme alabileceğim durumda kötüsüne razı oluyorum?

1 Beğeni

Selamlar @Axoy64, Dinamik IP üzerinden hizmet alıyorsunuz. Bu IP’ler havuzdan random olarak dağıtılıyor. Değişmesini istemiyorsanız Statik IP hizmeti satın alabilirsiniz.

Ben ip değişmesin demiyorum zaten en yakın lokasyondaki havuza geçirin diyorum. Fakat sizin teknik desteğiniz direk müdahale edemiyoruz diyor, bu havuza tanımlamaları kim yapıyor ben mi yapıyorum ben mi müdahale edeyim. Bir türkü tutturmuş gidiyorsunuz müdahale edemiyoruz kim edecek buna müdahaleyi?

Şuan pingim normale döndü teknik ekip ısrarla müdahale edemiyoruz statik ip al diyor peki bu nasıl düzeldi? Çok nadir 3 5 ayda bir düzeliyor birkaç saatlikde olsa sanırım o anlar birine denk geldim görselleri buraya atıyorum.
Ek bilgi: Teknik ekiple bu görselleri paylaşmıştım arayıp gün boyu takip edeceklerini söyledi. Şu ana kadar bir sorun yok değerler normal. Alt kattaki Türknetli akrabamdan da kontrol ettim onda da düzelmiş ping, takipteyim bakalım umarım değişmez.





1 Beğeni

Çok sürmedi maalesef akşamına varmadan yine bozuldu. Bu konuyu canlı tutacağım çözülene kadar.

Bu benim VDSL hattımın pingi nasıl? :slight_smile: Fiber kadar düşük pingim var


Vdsle göre çok çok iyi konum neresi

İstanbul merkez

İstanbul Pendik Gigafiber

Pendiğin neresi hocam ben hala Çınardereye gigafiber gelir umuduyla bekliyorum

1 Beğeni

Hocam, Pendik’in Kavakpınar Mahallesi’nde bulunuyorum. Bildiğim kadarıyla Pendik’te gigafiber hizmeti Çamçeşme ile Kavakpınar bölgelerine ulaşmış durumda ve bu hizmetten faydalanan şanslı kişilerden biriyim.

Günlerdir beni oyalayıp müdahale edemiyoruz demeye devam ediyorlar. Bir hizmeti satıyorsan müdahale etmek zorundasın yalan dolanla insanları kandırmaktan başka işleri yok. Statik ip falan almıyorum statik ip ile alakası yok bu durumun benim serverlerımı değişmişler hala boş boş cevap veriyorlar. O kadar test gönderdim kaç senelik veri gönderdim yalandan ilgileniyoruz deyip müdahale edemiyorum demek nedir dalga geçiyolarlar insanla.

74, 73, 70 li sunuculara bağlamışlar bunları sorguladığımda İstanbul lokasyonunda hepsi, 1 senedir bu sunucularda internet. 129, 130, 133 lü sunuculardan geçiyordu bizim internetimiz, belliki ki bölgesel olarak böyle bir şey yapmışlar. Bunlar değiştiğinden beri bu sorun var düşük gecikmeli sunucudan çıkarmışlar gayet olayın farkındalar ama statik ip satma peşindeler. Bizim bölgedeki sunuculara ne oldu da ben İstanbul sunucularına bağlanıyorum? İzmirde’ki kendi alt yapılarına mı kaydırdılar acaba diye düşünüyorum açıkcası. Bu konuda bilgili olanlar bana izah ederse sevirim.

hocam rica etsem Riot Games sunucusuna da tracert atabilir misiniz ip adresi 104.160.143.212