Fiber100 FTTH için konnektorlerin baglanmasi

Merhaba,
Türk Telekom kutusu üzerinden FTTH Fiber100 yeni abonelik aktivasyonumu bekliyorum (ki aslında 4 yıllık Türk net VDSL abonesiydim, binaya fiber geldi ve fibere geçmek içinVDSL aboneliğimi iptal edip yeni abonelik başlattım)

Bugün TurkNet müşteri hizmetleri arayarak, Türk Telekom ekiplerinin beni kurulum için arayacağıni iletti.

Fakat hala net olmayan söyle bir durum var. Bina girişindeki Türk Telekom kutusuna dışarıdan fiber bağlı. Bina içinde dairelere giden fiber kablolar çekili fakat fiber konnektorleri iki uçta da takılı değil. Yani eve gelen bir fiber kablo var ama ucunda konnektor yok, evden kutuya giden uçta da konnektor yok.

Bina girişi söyle :
IMG_20210415_134445|375x500

(fotoğraf ile ilgili not : Sağdaki bina dışından gelen ana kablo, kutuya bağlı.
Soldaki 10 tane beyaz toplu olan
fiber kablolar dairelere çekilen konnektorsuz kablolar.)

Gelecek olan Türk Telekom ekibi bu konnektorleri kendisi mi bağlayacak, yoksa 'once bu konnektorleri elektrikciye yaptırın, ondan sonra baglayabiliriz mi diyecek?
Elektrikci gerekti diyelim. Türk Telekom fiber kutusu kilitli. Elektrikci geldiğinde bunun anahtarı Türk Telekomda ise nasıl bağlantı yapacak?

Teşekkürler

Merhabalar, öncelikle fiber geçişiniz hayırlı olsun. Fiber hizmetimiz için size verilen müşteri numaranızı benimle özel mesaj üzerinden paylaşırsanız sizi bu sorularınızın cevabını alabilmeniz için aratabilirim. Süreç içerisinde size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

1 Beğeni

O belirttiğiniz uçları gelecek olan ekip çakacak ve modem bağlantılarını yapacak. (TurkNet adına bu işlemleri TT ekibi yapıyor.) O kutunun anahtarının normalde üstünde olması lazım. Bizde en azından öyle. Eğer TT almışsa zaten gelen ekipte vardır. Beklemenizi tavsiye ediyorum. Süreç normal işliyor. Olursa anhatar kısmı sorun olaiblir. Ona bir bakın derim.

1 Beğeni

Fiber kutuyu ilk koyduklarından (1 ay oldu sanırım) apartman dış fiber bağlantısı yapılana kadar hep üzerindeydi. Fakat 10 gündür kilitli ve anahtar üzerinde yok. Umuyorum Türk Telekom ekibinin bir master anahtarı vardır.

Teşekkür ederim. Müşteri numaramı özel mesaj ile ilettim. Ararsanız memnun olurum

Ne yazık ki arayan soran olmadı. Pazartesiye kaldık sanırım?

Türk Telekom sizin orada ne zaman FTTH açarsa kullanırsın ben aylardır bekliyorum.

@tarox :FTTH açmaktan kastın nedir? Türk Telekomun web sitesinden altyapı sorgulayınca da fiber var diyor, eğer bunu kastediyorsan

Bunları biliyorum. Başlıkta zaten FTTH yazmıştım

Bugün Türk Telekom ekibi geldi ve kendileri konnektorleri bağladı. Sinyali test cihazı ile ölçtüler, sonra da ONT modemi bağladılar ve PON ışığı sabit yanar hale geldi. ZTE modem de getirdiler. Hepsinin kablosu vs içinde idi.
Özetle elektrikçi vs. çağırmam gerekmedi.
Bu arada apartman girişindeki kilitli Türk Telekom fiber kutusunun anahtarı da Türk Telekom ekibinde varmış. Yönetici vs den bulmaya çalışmak gibi birsey gerekmedi

1 Beğeni

Dediğim gibi oldu süreç :slight_smile:

Aynen :slight_smile: anahtar kısmını da öğrenmiş olduk. Umarım yeni abone olacaklara faydalı olur bu yazdıklarımız

Abonelik iptallerinde GPON cihazı iade edilmiyor bunu da ben ekleyeyim. Dairenin mülkiyetine geçiyormuş.

4 Beğeni