Fiber optik kablo

İyi günler. Fiber hat kullanıyorum. Daire içi kablolama ilk yapıldığı zaman doğalgaz borusu üzerinden odama kendim getirdim. Kabloya çok hassas davrandım ama bazı noktalarda kablo hafif kıvrılmalar oldu. Geçenlerde kablomda hafif bir kıvrılma izi fark ettim. Resimde görebilirsiniz. Türk Telekom’dan eleman ölçüm yapmaya geldiğinde herhangi bir sorun olmadığını söyledi ama yine de en ufak bir kırılma olmuş mudur diye aklıma takıldı. Hızımda, pingde ve jitterda hiçbir sorun yok. Genelde 95.5 download, 8.21 upload, 12 - 15 ms ping ve 0.3 ms civarı jitterım var. Sitelerin açılması genelde 2,5 - 3 saniye sürüyor. TurkNet ile görüştüğümde bana daire içi kablolamayı kontrol edebilmeleri için arıza olması gerektiğini söylediler. Bende böyle bir durum olmadığı için kontrole gelinmiyormuş. En ufak bir kırılma olsa bile hız, ping ve jitter da belli olur mu? Yoksa hattımda bu değerlerde fark edilemeyen ama varolan bir sorun olabilir mi? Teknik bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi acaba? Teşekkür ederim.

O kabloyu kırmak çok zor. Ben zar zor çok kuvvet uygulayarak kırdım. Saf cam değil dayanıklı borisilikat gibi bir madde sanrım. Bazı gri kablolarda hatta metal destekte olur. Bu kablolar kolay kolay kırılmaz.

1 Beğeni

Merhaba, VPN ve DNS kullanır mısınız?

Merhaba. Cloudflare dns kullanıyorum. Nperf web sitesi sonuçlarında dns kullanınca puan daha yüksek çıkıyor ama kullanmam ile kullanmamam arasında çok büyük bir fark hissedemedim açıkçası. Vpn kullanmıyorum.

Fiber kablo kırılırsa çalışmaz zaten ya 0 dır ya 1 dsl mantığıyla düşünmeyin.

5 Beğeni

Arkadaşlar fiber kablonun icindekie cam Paşabahçe değil haberiniz olsun. Öyle hafif eğilme ile vs kırılmaz.

4 Beğeni

Evim 5 yıldır kapalıydı. 5 yıl sonra taşındım. Hat çekilirken evde olmadığımdan benim kabloyu boşluk alanda aşağı sarkar şekilde bırakmışlar ve bundan daha belirgin bükülme vardı. Kendim ev yapılırken döşenen cat6 kabloyu söküp borudan içeri geçirdim. Şu an sıkıntısız kullanıyorum.

1 Beğeni