Fiber modem zte zxhn h298a

Öncelikle ont ve router bağlantınız bu şekilde olmalıdır. ONT den çıkan yeşil kablo routerdaki WAN portuna (kırmızı olan port. Genelde mavi de olur.) girmeli.


(Şu an h298a kullanmadığımdan eski görsel paylaştım. Fiber konektör hatasından net gidince çekmiştim. O nedenle routerda net yok uyarısı var. Normal durumda ONT üzerindeki PON ve LAN ışıkları yeşil yanmalı. Alarm ışığı fiber buluşmuyorsa yanar.)

Daha sonra


http://192.168.1.1 adresine gidin.
Kullanıcı adı ve şifre admin
Giriş yaptıktan sonra Genel Ağ > WAN Bağlantıları yolunu izleyin. Listeden INTERNET seçeneğini etkin konuma getirin ve genişletin.

Bu işlemlerden sonra internet ayarları için bilgilerinizi girmelisiniz. (IPv6 seçeneğindeki değerler farklı olabilir root hesabından değiştirmiştim.)

Kullanıcı adı ve şifre kısmını TurkNet’in size vermiş olduğu bilgiler ile doldurunuz (OİM üzerinden ulaşabilirsiniz) ve Uygula butonu ile kayıt ediniz. Bu işlem sonrasında internete bağlanmış olmanız gerekmekte. Eğer bağlanamaz iseniz bu modemde yaşadığım sorun vardı kabloyu çıkarıp takmadan bazen bağlanmıyordu. O nedenle WAN portundan kabloyu çıkarıp biraz bekleyip yeniden takın. Bazen gelmesi uzun sürebiliyor. Yine olmaz ise INTERNET altındaki VLAN ID nin doğru olduğundan emin olun. Yine gelmiyor ise yardım alın. Fakat dediğim gibi bu kurulumu aktivasyona gelen ekip yapmalıydı diye biliyorum.

1 Beğeni