Fiber modem yerine pfsense

Merhabalar gigafiber kullanıcısıyım.
Bu bağlantı üzerinde sürekli online olacak TV , anfi gibi cihazlar var. Bunları direkt olarak Modeme bağlamak yerinde bir PFsense ( 8 core i7 4300 16 GB ram, ve 2 adet usb 3.0 gigabit ethernet kartı) arkasında kullanmak istiyorum.
Pfsense in wan bacağını, TurkNet modeminde lan olarak bağladığında pfsense lan bacağının tamamında client’ler 40 megabit hız alabiliyor.
Pfsense olmadan bağladığımda tekrar gigabit hız alıyorum.
Çağr merkezinde Kullanıcı adı ve şifremi alıp, TurkNet modemine gelen kabloyu wan bacağına bağlayıp PPOE üzerinde bağlantı yapmaya çalışıyorum, fakat durum pending’in ötesine geçemedi.
Bağlantıda PPOE de kullanıcı ve şifre dışında bir ayar varmı ( 7-8 forum dolandım göremedim ) ya da WAN için farklı bir bağlantı mı tipi mi kullanmalıyım?
şimdiden teşekkürler.

@tnetwork @moderators

Pppoe şifre ve en önemlisi unutulan vlan id değeri var. Genellikle 35 olur ama TurkNet cihazı wan arayüzünden vlan id değerine bakabilirsiniz.

VLAN ID 35 girmediğiniz için çıkış yapamıyorsunuz. VLAN ID tanımlamanız gerekiyor. pfSense kullanabilirsiniz. TurkNet’in farklı cihaz kullanımı konusunda bir engellemesi bulunmuyor.

Merhaba bu olduğunda işlemci çekirdeklerinden biri %100 gösteriyor mu?

sistem kaynaklarını kullanımı % 20 -25 üstünü geçtiğini görmedim.

her bir istemcinin trafiği bir çekirdek tarafından işlenir bu nedenle işlemci gücünüz yetmiyor. Yazılımsal değil donanımsal işleme yapabilecek bir ürün kullanmalısınız. Büyük olasılıkla çekirdek %100 oluyor.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.