Fiber Los ışığı yanıp sönüyor

Dün VDSL’den Fiber’e geçiş için ekipler gelip bağlantı işlemini yapti. Modemi taktı. Türk Telekom ekibi interneti kullanabilirsiniz deyip gitti. Onlar giderken Los ışığı yeşil yanıyordu. Gittikten yaklaşık 20 dk sonra Los ışığı kırmızı yanıp sönmeye başladı(Dün saat 16’dan beri). OİM üzerinden destek talebi oluşturduğumda dönüşüm işleminin hala bitmedigini söylendi. TT ekibi interneti kullanabilirsiniz demişti. Los ışığının yanıp sönmesi kablonun kırılması olabilirmis ondan mı acaba?

“LOS Kırmızı Yanıyor” Sorunu Nedir?

“LOS kırmızı yanıyor” sorunu, fiber optik internet kullanıcılarının karşılaştığı yaygın bir problemdir. Modeminizdeki LOS ışığı normal şartlarda yeşil yanmalıdır. Eğer bu ışık kırmızı yanıyorsa, fiber optik ağınızda bir sorun olduğunu ve modem ile servis sağlayıcı arasında veri alışverişi yapılamadığını gösterir.

Bu durum genellikle fiber optik kabloda bir kesinti, aşırı bükülme ya da hasar, veya ONT (Optik Network Terminal) cihazında bir arıza nedeniyle oluşur. Bunun sonucunda internet bağlantınız kesilir ve modeminizdeki LOS ışığı kırmızı yanmaya başlar. Bu sorunun çözümü genellikle sorunun kaynağına bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer problem donanımsal bir arızadan kaynaklanıyorsa, teknik servisin gelip durumu düzeltmesi gerekebilir. İlk kurulum sırasında, abonelerin fiber optik kablonun hassaslığı konusunda bilgilendirilmeleri de önemlidir. Oldukça hassas bir kablo olan fiber optik kablo, herhangi bir temasta zarar görebilir ve yukarıdaki sorun ortaya çıkabilir.

TurkNet destek ekibi ama kontrol için ekip göndermiyor. Dönüşüm işlemi bitmedi diyor.

1 kere yeşil yanmıştı değil mi

20 dk civarı yandı

@alperenatici

Merhaba, Destek ekibi geri dönüş sağlayacaklarını ilettiler.

1 Beğeni

Selamlar @DogukanDemir, sorun giderildi. Keyifli kullanımlar.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.