Fiber Kutusu


İyi akşamlar ve iyi bayramlar binaya bu kutudan takılmış ve altyapı sorguladığım zaman gözüküyor özgür fiber 100 ancak dairelere herhangi bir kablo çekilmemiş araya bayram girdiği için herhangi bir ilerleme olmadı henüz FTTH ise Türk telekom kendisi mi çekiyor yoksa bina yöneticisi mi hallediyor o tür işleri bilen varsa anlatabilir mi teşekkürler şimdiden

1 Beğeni

Bazı yerlerde (İstanbul) TurkNet’e başvuru yaptıktan sonra TT kendisi çekiyor. Bazı yerlerde ise elektrikçinin çekmesini istiyorlar. Belli olmuyor yani. Hangi firmaysa (TurkNet ise) Siz başvuruyu yaptıktan sonra belli olur o. Ona göre çekim yaparsanız zaten çok pahalı değil. 100 TL tutmuştu bir tanıdığımda. Başvurudan sonra kablo çekimi oluyor.
Keyifli kullanımlar,
Keşke bize de direk fiber kablo gelse. :frowning:

1 Beğeni

Kutu kime ait olursa olsun eve kadar fiber gelicekse şayet onlar çoğunlukla bağlantısını yapıyorlar ama genellikle kutudan çıkışı alırlar kabloyu evinize çekersiniz kurulumu ya TT yada TurkNet gelip yapar.
Siz bir ücret ödemiyorsunuz ama eğer kabloyu tt çekmek isteyipte ücret isterse onu bilemem zaten istenirse sadece çekme için ücret istenir kutudan eve kadar giden fiber kablosu için ücret alınmaz kurulum içinde.

Ne olacağı başvuruda mi ortaya çıkacak yani bu durumda

Ben türktelekom un ücret aldığına dair birşey duymadım. Ama eve kadar kablo çektiklerini sanmıyorum sadece metre olarak ölçüm yapıyorlar sanırsam sonra ona göre kablo çıkartıyorlar uclarını çakıyorlar siz kabloyu çektikten sonra evinize gelip kurulumu yapıyorlar. Ben bu şekilde biliyorum yani kendileri gelip kutudan kabloyu evinize çekmiyor yüksek ihtimalle çekse bile ücret alırlar diye tahmin ediyorum.
Eğer kodunuz yoksa kod verebilirim 1 ay ücretsiz kullanmış olursunuz.

Tamam teşekkür ederim konuyu kapatabilirim artık istediğim cevapları almış oldum

2 Beğeni