Fiber kurulum soruları

Merhaba. Binamıza yakın zamanda gigafiber geldi ve TurkNet müşterisi olmayı planlıyorum. Ama fiber kablo çekim sürecini merak ediyorum. Aşağıdaki kutudan bizim dairemize kablo çekileceğini düşünüyorum. Öncelikle bu doğru mudur? İlk merak ettiğim bu.

Asıl mesele ise bu çekilen kabloyu hemen evin dış kapısının karşısındaki ayakkabılığa kadar çektirsem ve mutfaktaki prizden 3lü uzatma ile ayakkabılığa 3lü priz getirsem, modemi girişteki ayakkabılığın üstünde kullanabilir miyim? Fiber kullanmak için yalnızca modem yeterli olur mu? Başka bir cihaz da gerekiyor mu? 5 metre 3lü priz ile mutfaktan bağlanmak yeterli olur mu?

Son olarak evin duvarlarını çivilemeden bant ile 3lü prizi ve fiber optik kabloyu ayakkabılığa getirme şansım var mı? Ben prizi hallederim ama gelecek ekipler fiber kabloyu da duvarı dele dele getirmek yerine sadece ilk eve girişte delseler, kalanı duvara bantlayarak getirseler oluyor mu?

Sorular biraz çok olmuş olabilir ama yanıtlayabilirseniz mutlu olurum arkadaşlar. İyi günler dilerim.

Merhaba,
Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz :hugs:
Bina içi sonlandırma kutusundan itibaren dairenize kadar fiber kablo çekilecek. Aktivasyon sonra yapacağınız başvurunun ardından ekipler sizin istediğiniz şekilde kabloyu çekeceklerdir. Fiber altyapıda GPON adı verilen cihazda fiber kablo sonlandırıldıktan sonra Router cihazına bağlanarak internete erişebilirsiniz. Kısacası bakır altyapıdan farklı olarak interneti kullanabilmeniz için ev içinde birden fazla cihaz bulunacak. Merak ettiğiniz konular varsa istediğiniz zaman mesaj atabilirsiniz :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Hocam teşekkür ederim yanıtınız için ama özel mesaj nasıl atılıyor bulamadım.

1 Beğeni

Profil resmime tıklayarak veya direkt olarak profilime girerek özel mesaj oluşturabilirsiniz. Dilerseniz sizin için özel mesaj oluşturabilirim veya sormak istediğiniz şeyler varsa bu konunun altından devam ettirebilirsiniz.

1 Beğeni