Fiber kesinti sorunu

Merhaba,

Dun itibariyle nakil islemim tamamlandi ve interneti kullanmaya basladim. Bugun saat uc civarinda internet gitti. Gpon’daki Los isigi kirmizi yanmaya basladi ve modemdeki internet isigi kirmizi yanmaya basladi. Musteri hizmetleriyle gorustugumde fiber kesinti oldugu tespit ettiklerini soylediler.

Nakil yapmak icin gelen teknik servis kurulumu yaparken kablolarinin eski evimde kullanilan kablolardan farkli oldugunu fark ettim. Sordugumda kablolarinin degistigini soyledi. Ama artik daha hassas oldugundan bahsettiler. Hatta kabloyu gpon icin ayarlarken kablo surekli kirildigindan 5-6 kez tekrardan yapmak zorunda kaldilar. Kendilerine surekli boyle kirilma yasanacaksa surekli sizi tekrar cagirmak zorunda mi kalacagim dedigimde, ne yazik ki evet dediler. Bina icinde baska kullanicilarda var onlarin kablolari eski evde kullanilan lazerli kablolardan, o kablolarin daha guvenli oldugunu dusunuyorum.

Sorunumun cozulmesi icin ne yapmam gerekiyor. Kablo degisimi icin mi basvurmam mi gerekiyor. Cunku surekli olarak bu sorunla bas basa kalmak istemiyorum.


Merhaba,
Fiber sonlandırma kutusu alıp duvara monte edebilirsin ana hattı kutuya bağlarsın,
https://www.n11.com/urun/ftth-plastik-fiber-sonlandirma-kutusu-3269290
Kutuyu güzel hiç kimsenin dokunmadığı yere koyarsın.
Kısa fiber kablo alırsın uçları hazır satılıyor. Gpon ile kutu arasına bağlarsın.

Şuan tek yapman gereken fiber kablonu onarmalarını beklemek.
Bana sorarsan onarmadan önce bunları temin edip geldiklerinde tamir esnasında aldıklarını bağlatmak olur. Bir daha olursa kısa kabloyu kendin dışardan alabilirsin.

Merhaba,

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kabloyu onarmaya yaklaşık 2 saat içinde geldiler.
O yüzden şimdilik sorunum çözüldü. Onarıma gelen arkadaş kablonun kırıldığını söyledi ve onardı.
Gpon kutusunu da nakil yapmaya gelen kişi duvara monte etmişti, kabloda kırılma olmasın diye ama yine de kırılma yaşanmış.
Kırılma Gpona giren fiber kablonun ucunda oluyor.
Dediğiniz gibi kutuyu yapmam durumunda gpon girişinde yine kırılma yaşamam mümkün olabilir mi?
Ve sizin söylediğiniz gibi yaparsam herhangi bir hız kaybı yaşar mıyım?

Teşekkürler, selamlar.

Evine fiber kablo gelene kadar bu kutuları kullanıyorlar. Hiç hız kaybı yaşayacağını sanmıyorum. Sonuçta bakır kablodaki gibi hız kaybı sorunları yoktur.

Duvara monta et hem kutuyu hem gponu sadece Cat kablosunu uzatırsın. Fiber kablosuna dokunmazsın.

1 Beğeni