Merhaba, birkaç ay önce fiber internete geçtik. Önceden VDSL olarak hizmet alıyorduk ve internette hiçbir problem yoktu, her şey doğal seyrinde ilerliyordu. Ancak fibere geçtikten sonra masaüstü bilgisayarıma internet daha geç gelmeye başladı. 1 dakikayı bile bulmuyor ancak bilgisayar ile başlayan uygulamalar, mesela Rockstar Games Launcher, EA App gibi programlar internet olmadan başlamış oluyor ve tekrar başlatma istiyor. Önceden böyle bir problem yoktu. Bunu nasıl çözebilirim? Ayrıca oyunun ortasındayken veyahut forumda takılırken(şu anda mesela) internet kopuyor tekrar bağlanıyor.
Hocam öyle garip bir sorun ki bir sürü sebep olabilir denemeden de bilinmez.Fiber kablonun eğilip bükülmediğini bağlantı yapılırken veya yapıldıktan sonra kırılıp zarar görmediğinden emin misiniz?Gözle belli olmuyor zaten cihaz lazım test için sadece bu zamana kadar böyle eğilip/bükülme yaşanmış olabilir mi diye soruyorum.Wifide yine sorun bu şekilde mi?Ethernet kablosunu değiştirip denediniz mi?
telefonlarda aynı problem var mı bilmiyorum ancak laptoplardan wifi ile bağlanırken aynı sorun oluyor. bu arada dün akşam eski tp-link wd9970 modemi denedim sorun oluşmadı pc açılır açılmaz internet geldi tabi tp link modemdeyken sebebini bilmiyorum ancak hızım 30 mbps civarındaydı. sorunun modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Denediğiniz tp modemde fiber destekliyor sanırım e o zaman nasıl 30 mbps alabildiniz.Benim bildiğim gponlu ftth türünde 1000 e kadar destekliyor diğer türlerde en kötü 100.Arıza kaydı bırakıp ekip talep edin gelen ekibe de gelirken yanlarında OTDR cihazı getirmesini isteyin test için.Sorun bulsalar bile kullanıcı hatası deyip ekip ücreti istemezler umarım gelen TT ekibi olsa da.Başka firmalarda TT ekibi gelip bakıyor sonra faturaya ücret yansıtılanları gördüm ama bu zamana kadar kendi bilinçsizliğimden önce çok ekip çağırdım ama hiçbirine para ödemedim.
beni arayıp 3 kere sorun yaşandığı sırada hız testi yapmamı ve aldığınız sonucu bize göndermeniz gerekiyor dediler ancak anlayamadığım zaten internet anlık gidip 5 sn sonra geliyor. ayrıca internet koptuktan sonra hız testinin amacı ne ki.