Fiber İnternet Servis Sağlayıcı Değiştirince Modemin Durumu Ne Olur?

Herkese iyi günler. TurkNet internet servis sağlayıcı değiştireceğiz. VDSL hattımızda GIBIRNET’e geçiş yaptık onda sorun olmadı. Şimdi fiber internetin olduğu hattımızı da değiştirmek istiyoruz ancak kafamızda bir soru işareti var.

İlk olarak Türk Telekom Fiber kullanıyorduk ve TurkNet’e geçtiğimizde Türk Telekom modemi geri almadı ve modem ayarları yapılarak internetimi kullanmaya devam ettik. Şimdi yine servis sağlayıcı değiştireceğiz ortada iki farklı söylem var.

Yeni geçeceğimiz sağlayıcı modem sizde kalmaya devam edecek ki zaten modem Türk Telekomun bizden kira bedeli alıyor bizde oraya ödeme yapıyoruz fiber internette sadece Türk Telekom tarafında verilen modemler çalışır o yüzden diğer firmalar o modemi alacağız diyemez. Bizde alamayız. Servis sağlayıcı değişirse geçtiğiniz firma kira bedelini yine Türk Telekom’a ödemeye devam eder modem sizde kalır diyor.

TurkNet ise eğer aboneliği iptal ettirirseniz modemi bize geri vermeniz gerekli demişti. Modemi ilk etapta veren firma Türk Telekomdu ve TurkNet’e geçişte modemimiz hiç değişmedi. Yani TurkNet bize modem vs bir şey vermedi hiç.

Fiber internetini değiştiren oldu mu hiç bu durumda nasıl oluyor prosedür acaba?

1 Beğeni

Biz geçiş yapacağız. TurkNet’ten diğer servis sağlayıcıya geçeceğiz.

Geçiş yapınca modemler gibirnet mülkiyet geçer.

Gibirnet için bilgilendirme:
*FTTH ( Fiber) alt yapısındaki müşterilerimizden vergiler dahil 10₺ modem kirası alınacaktır. Aboneliğin sonlandırılmasının ardından “fiber modem” iade edilmelidir. Aksi halde vergiler dahil 350TL modem ücreti tahsil edilecektir.
**Kullanıcı belirtilen hıza kadar hattın desteklediği en yüksek hızı kullanacaktır. (download / upload)
***Abonelik alabilmek için vergi levhası ibrazı gerekmektedir.
****Ücretlere vergiler dahildir.
***** Diğer operatörlerden geçişlerde aktivasyon ücretsiz. Yeni aboneliklerde ise aboneliğin 6 aydan önce sonlandırılması durumunda 120 TL aktivasyon ücreti tahakkuk eden tutar ile birlikte son faturaya yansıtılır.

Fibe olunca paketin üstüne 10 TL daha ekleniyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.