FiBER İNTERNET PİNG DEĞERİ

Merhaba,türk.net Ftth 100 mgbit internet kullanıcısıyım,yeni ev,altyapı yeni.Hız değerleri 94-95 arası maksimum ping ise 11-24 arası çıkıyor,özellikle diğer fiber abonelerini görünce benimkinin fazla oldugunu anladım.Aynı yerde telekom fiber kullanıcısı 3 ms ping alırken ben 20 s ping alıyorum sebebi nedir çözümü var mıdır?
Hız testleri 5ghz ile yapılmıştır. hibbPH.png

Hız testi gerçek sonuçları kabloluda yapılması gerekiyor. Kablo takıp bi his testi sonucu paylaşır mısınız

Aynı sonuçlar çıkıyor

Traceroute sonuçlarını paylaşırmısınız?

En az 0.50 ms fark rahat olacaktır kablolu ile kablosuz arasında ve turknette veriler ekstra olarak İstanbul sunucularına uğruyor

Turk telekom bilinçli bunu yapıyor. Bir arkadaş türknetliydi. 45 ile 50 ms alıyordu. turk telekom’a geçti 5 ile 7 ms alıyor. kablo iç tesisat aynı hiç bir şey değiştirilmediği halde. bu kadar farkın olması, bilinçli yapıldığını gösteriyor

Aktarım yapılan sunucuların sayısı ve mesafe pingi etkileyebilmektedir.TurkNet ve Turk Telekom farklı sunucular üzerinden iletim yapabilir.

yani müşteri TurkNet kullanıcı 45 50 ms alıyor ama aynı musterı turk telekomdan 5 7 ms alması normal mı ?

Bende TT GPON üzerinden aboneyim. Turk Telekom kullanırken test yapınca Eskişehir sunucusunu seçiyor ve 1 ms ping gösteriyordu. Şimdi TurkNet’teyken İstanbul sunucuna test yapıyor ve 11 ms ping alıyorum. Eskişehir sunucusu seçersem eğer veri önce İstanbul TurkNet’e gidip sonra tekrar döndüğü için daha yüksek çıkıyor. En sağlıklı sonucu almak için İstanbul’daki sunuculara test yapmak lazım. Bir de İstanbul’dan uzaklaştıkça ping artıyor haliyle. Genelde İstanbulda oturan arkadaşlar 1-2-3 ms pingleri alıyorlar. Genelde sunucular ve yurtdışı çıkışları istanbulda olduğu için sorduğum bazı arkadaşlar TurkNet’e göre ping değerin iyi dediler. Ben de bu duruma alıştım çünkü oynadığım online oyunlarda bariz bir fark olmadı.

Ben bu 110 download alanlara neye göre o hız veriliyor anlamış değilim bendede gpon cihazı var istanbulda olduğum halde en fazla 94 alıyorum.

Bence bu durum santralle de alakalı olabilir.
Ben TT’de 100 mbit paketi kullanıyordum daha önce speed test hızım 104 mbps olarak çıkıyordu.
Ev içerisindeki cihazlar arasındaki kabloların durumu veya bilgisayarınızda gigabit ethernet desteği olup olmaması belirttiğiniz değerlerde hız almanızı sağlıyor olabilir.

1 Beğeni

Turk.net’in kendi sunucusunda 11 ping alıyorum.En düşük değer o