Fiber İnternet Kurulum Süreci

Merhaba,

Adresimde yaptığım sorgulama sonucunda fiber internet bağlantısı sağlayabileceğim bilgisine ulaştım. Ancak, kuruluma gelen ekiplerin ankastre kutusundan daire içine kadar olan mesafe için metre başına kablo ücreti aldıklarını öğrendim.

  1. Daire içerisinde mevcut olan data prizi üzerinden fiber internet kullanmam mümkün müdür? Yoksa daire içerisine ayrıca bir kablo çekilmesi gerekmekte midir? Apartman 2018 yılında yapılmıştır.
  2. Eğer kablo çekilmesi gerekiyorsa, ankastre kutusundan daire içine kadar olan mesafe için metre başına ne kadar ücret talep edilmektedir?

Bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, eğer prizin orada fiber kablo yoksa daire içerisine ek kablo çekilmesi gerekiyor ve ekipler metre başına kablo ücreti alarak işlem yapıyorlar. Dilerseniz bu işlem için elektrikçiden de destek alabilirsiniz.
Kablo ücreti ise Cat6 kablo için metre başına 35 TL’ dir. @oktayerdgn

Fiber internet başvurusu yaptım ve ekipler binaya geldiğinde olabilecek olumsuz durumlar ya da çok yüksek kablo ücreti nedeniyle internet bağlantısından vazgeçmem gerekirse, ekip kurulum ücreti alır mı ve o ay için tarafıma herhangi bir fatura gelir mi?

Resimde net anlasilmiyor ama bu ethernet kablosu gibi görünüyor. (Bilgisayara takilan kablo - bu sekilde Fiber’e binaya kadar fiber deniyor. Dairenize ethernet kablosu geliyor. ) Kurulum ekibi oraya modemi kurar cikar ancak istediginiz farkli bir lokasyon varsa bu ekstraya girer. Modemin oldugu yerden istedigin yere kadar gidecek CAT6 kablo fiyatina bakip kendin kabloyu alabilirsin vs.

Mesajınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. :pray:t2: