Fiber internet hız sorunu

Merhaba arkadaşlar 3 gün önce vae üzerinden fiber bağlattım ama hızım en yüksek 92 leri görüyor kablolu testlerde kablosuz 5ghz testlerde 80-88 arası oluyor genelde forumda görüyorum arkadaşlar 130 lu değerleri alıyorlar sorun nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim

1 Beğeni

arkadasim ttnet fiber altyapisinda.ondada nedense 95 gectigini gormedim.ilginc

Forumda arkadaşlar paylaşıyor 110-120-130 bizdeki neden bu kadar kayıpla geliyor

1 Beğeni

Onlar btk ya da cimer gibi kanallardan şikayette bulundular ve olumlu dönüşler alınınca 100 mbps civarında hızlar almaya başladılar

Hangi tarafı şikayet etmemiz gerekiyor türk telekom mu yoksa TurkNet mi

Pek bilemiyorum istersen hepsini dahil et yazına :slight_smile:

Ben şikayet ettim bir şey çıkmadı. Eve 3 kez TT ekibi geldi. Adamları artık 3 kez yorunca 4. yüde gönderiyordu TurkNet, yormayalım artık insanları altyapımda sıkıntı yok 3 kez kontrol edildi dedim. BTK sonucu bekledim. BTK öyle alakasız bir cevap verdiki anlamadım bile.

Kurum Tarafından Kapatma
Şikâyetiniz işletmeciye yönlendirilmiş olup, işletmeciniz tarafından verilen cevap;

"Merhaba,

Abonemize yapmış olduğumuz bilgilendirmeyi ekte tarafınıza sunarım. İyi günler dilerim." şeklindedir.

Tüketici şikâyetleri, Kurumumuz tarafından yapılacak düzenleme ve denetlemelerde dikkate alınmaktadır.

Diğer taraftan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan parasal sınırlar içerisinde, tüketici hakem heyetleri ve/veya tüketici mahkemelerine başvuruda bulunabileceği değerlendirilmektedir.

Ayrıca, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması ile başvuruların ilave yazışmaya ihtiyaç olmaksızın doğrudan ilgili muhatabı tarafından ivedilikle işleme alınarak sonuçlandırılması kapsamında, sonraki tüketici şikâyeti başvurularının tüketici tarafından hizmet alınan işletmecinin internet sitesinde yer alan ve şikâyetler/işletmeci cevaplarının Kurumumuza iletildiği “Tüketici Şikâyetleri” bölümünden yapılması halinde, başvurular daha etkin ve hızlı sonuçlandırılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim

Yani bu hızlarda kullanmaya devam edeceğiz vdsl den bir farkı yok adı fiber

Hız açısından belkide şu anlık bir fark görmüyor olabilirsiniz ama hat stabilliği açısından VDSL e göre çok daha iyi bir kullanım sağlar fiber hat.

Stabilite olarak çok daha iyi. 3 ms ping alıyorum. Ayrıca ileride SAYE gelirse veya Türk Telekom en yüksek izin verdiği 100 Mbps hızı yükseltirse fiber farklılaşacaktır. Şu an fark olmamasının nedeni Turk Telekomun koyduğu sınır. Kendi paketlerinde bile 200 Mbps hız yer almıyor. Maalesef ülkemizde internet rekabetide olamadığından fiber vdsle benziyor.

1 Beğeni


Bendeki değerler bunlar Ping vdsl ile aynı arada fark var mı derseniz bana göre yok akşam üzeri ölçüm yaptım şuan işte olduğum için güncel bir ölçüm yapamıyorum

Kablolu yapılan teste göre değerlendirmeniz gerekmektedir.

Hızda ufak bir artış hariç değişen olmuyor kablolu test ile

Hattınızda bir sorun olabilir. Bence destek isteyin fiberede 82 gelmesi çok garip olmuş. Pingin de 37 olması. Hangi şehirdesiniz? Pingin yüksek olması normal olabilir ona göre.

Bu iki test biraz eski. Ping değerlerim yüksekti. Ço nadirde olsa 1 kez yani bu hızları görmüştüm.


Konum olarak Adana’yım arıza kaydı açtım çözülmüştür diye bildirim geldi bu hız testinden önce değişen yok hattı yeni çektirdik Türk Telekom ile birlikte bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama ölçüm felan yapılıyorsa sorun olup olmadığını anlamak için TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden iletirim vdsl üzerinden daha düşük Ping’ler aldığım oluyordu fiberde aldığım en düşük Ping bu

1 Beğeni

TT Fiber hizmetini hem millenicomw hem de turknette deneyimledim. 3 sağlayıcı da aldığım ping 5 hız 120.

1 Beğeni

Evet bazı kullanıcılarda bu hızlar 100 üzerini bulabiliyor. Farklı konularda tartışmıştık en son profil tanımlaması nedenli olduğunu düşünmeye başladım. Asıl nedeni nedir bende bilemiyorum. Bazı kullanıcılarda Fiber 100 95 Mbps gelirken bazılarında daha üst hızlar gelebiliyor.