Fiber-Gigafiber

Merhabalar,

Geçen sene 60-70 arası download 30-35 arası upload hız alıyordum. Sonrasında bir değişiklik oldu ve TTelekom altyapısına geçildiği söylendi. Şu anda 70 down. 8 upload hızı alıyorum. Yaklaşık 2 ay öncesinde Turkcell bizim binamızda fiber internet çekti. 2 hafta öncesinde de TTelekom fiber çekti. Şimdi baktığımda 100 e kadar download alabildiğimi görüyorum. TurkNet 'i aradığımda fiber e geçmek için beni arayacaklarını ama ne zaman olduğunu bilmediklerini söylediler. Şimdi benim bazı sorularım var.

  1. Online işlemler bölümünde ekte gönderdiğim yerde Özgür İletişim 100 paketine geçebileceğim gözüküyor. Burada paket değiştir yaptığımda hemen değişiklik olacak mı? Bu 100 dediği fiber mi oluyor? Yoksa yine beni aramalarını mı bekleyeceğim? + olarak bu 100 paketine geçtiğimde max 100 mü alırım yoksa daha fazla alabilir miyim ve upload yine 8 mi kalır?

  2. Gigafiber olayı. 7-8 ay belki daha fazla süre önce TTelekom altyapısına beni geçirdiklerinde gigafiber çalışmalarının devam ettiğini ve 2-3 ay içerisinde olabileceği söylenmişti. Üstünden 7-8 ay geçti ama hala ortalıkta bir şey yok. Bu konu hakkında da bilgi alabilirsem çok iyi olur.

3-Şu anda kullandığım internette ethernet konusunda sıkıntı yaşamıyorken Wi-fi konusunda bazı zamanlar çok sıkıntı çekiyoruz. Modemde sıkıntı yok. Uzaklık konusunda da sıkıntı yok ancak bazı zamanlar çok yavaşlıyor(sadece wi-fi)

Telefon üzerinden sordum bu soruları ancak iyi bir cevap alamadım bu yüzden hepsini buraya yazdım. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Benim herhangi bir şey yapmama gerek var mı yoksa online işlemlerde paket değiştir kısmına tıklamam mı gerekiyor? Ve ne kadar süre içerisinde arıyorlar acaba?

Bu arada resmi atmayı unutmuşum. Burada paylaşıyorum.

Merhaba,

Paket ismi Özgür İletişim Fiber olarak gözüküyor ise siz butona tıkladıktan sonra geçiş işlemleriniz başlamış olacak. Net Uzman ekibi sizinle iletişime geçecek ve geçişle alakalı size bilgi vereceklerdir. VAE xDSL ve VAE Fiber hizmetinde maksimum 100 Download 8 Upload verilmektedir.

Bu konuyla ilgili @EFG 'e özel mesaj üzerinden adresinizi iletirseniz size bilgi verecektir.

Modeminiz üzerinden kanal değişikliği yaparak test etmenizi öneririm.

Yukarıda ekran görüntüsü paylaştım. Özgür İletişim 100 olarak gözüküyor.

Şu anlık sadece VAE VDSL hizmetinden yararlanabilirsiniz gibi gözüküyor altyapı sorgulama sonucunu paylaşır mısınız?

Buradan kayıt oluşturup Fiber geçişi yapmak istediğinizi belirtin 24 saat içerisinde sizinle iletişime geçeceklerdir.

Peki, teşekkürler. Son olarak, geçiş dönemi ne kadar sürüyor ve kesinti oluyor mu? Çünkü evden çalışanlar var.

Kısa süreli kesinti yaşanabilir ortalama 3 iş günü içinde bölge ekiplerinin yoğunluk durumuna göre geçiş işleminiz gerçekleştirilecektir. Rica ederim :slight_smile:

Kısa süreli = 3 gün… Bunu mu anlamalıyım? :smiley: Yoksa gün içerisinde olabilecek bir kesinti mi

3 gün ekip yönlendirmesi için belirttiğim süre. Kısa süreli kesintide gün içerisinde altyapı değişikliğinde geçiş sırasında yaşanılan süre.

Tamam çok teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

peki çok fark oluyor mu? 70 down 8 upload ım var şu anda. fiber e geçtiğimde büyük bir fark olur mu?

Şahsen ben oyunlar da ping düşüşü yaşadım ve en önemlisi stabil olması crc derdin yok sabit hız alıyorsunuz.

Anladım. Şu anda bende 8-9 civarı ping alıyorum. Ethernet ile zaten hiçbir sıkıntım yok. Wi-fi ile ping denemesi yapmadım :smiley:

TP-Link TD-W9970
Modem

Fiber e geçiş yapınca modem veriyorlar gibi bir şey okumuştum. O doğru mu?

Özgür İletişim Fiber 100 paketi kapsamında eve kadar fiber (FTTH) ve yeni tesis olan aboneliklerde modemi ücretsiz olarak sunuyoruz .

Bilginiz var mı peki? O verdikleri modem ile TP-Link TD-W9970 farkını

Anladım. Yani size verilen modemi verirlerse şu anda kullandığım ile değiştirmem daha iyi olur