Merhaba VDSL alt yapı kullanirken DNS çalışıyordu yasaklı sitelere erişim sorunum yoktu ama şimdi olay tersine döndü. Fiber geçişi yaptık turktelekom kendi ont cihazı ve kendi modemini ücretsiz kurdu buraya kadar sorun yok. Fakat cihaz içinden ne kadar DNS ile ilgili ayar yapsamda hiç DNS girmemisim gibi yasaklı sitelere giremiyorum. Android telefonda manuel olarak DNS girdim sorun çözüldü ama bilgisayarda program gerekli TV de hiç bir ayar yapamıyorum. Bu konuda ne yapabilirsiniz veya yapabilirim?
Eski modemim tplink vr600 ac2100 modemimden memnundum ama o wan üzerinden router a donustursemde çalışmıyor maç klonladim ama cozum olmadı.
Merhaba, eski modeminizde doğru bir şekilde ayarları girerseniz çalışacaktır. Gözden kaçan bir yer var onu bulmalısınız. Kullanıcı adı şifre ve vlan bölümünü kontrol ederek başlayabilirsiniz. Mac klonlamaya gerek olacağını düşünmüyorum.
Merhaba modem arayüzünden elle cloudflare dns ayarlayıp 1.1.1.1 - 1.0.0.1 aynı şekil bilgisayardanda yaptıkdan sonra Brave tarayıcı ile denemeni öneririm.
Fibere geçtiğinizde, VAE yani telekom altyapısından gpon kullandığınız için telekom kendine ait bir ont + router cihaz getirdi
Muhtemelen routerin arayüzüne girdiğinizde ya dns yerini bulamıyorsunuz yada buluyorsunuz ama bir değer girilemiyor, pasif gri halde,
Cihaza putty üzerinden tam erişim alıp başka yazılımlar flashlamanız veya dns giren kodları tespit ederek dns yazmanız lazım.
telekomun verdiği zyxel modemde çalıştıramadığım ama tplink modemde çalıştırdığım çok basit bir yöntem daha var
internet kullanıcı adı şifrenizin yazdığı yerde, yani wan profillerdeki internet profiline girip düzenle dediğinizde, @turk.net ile biten kullanıcı adı ve şifrenizin yazdığını göreceksiniz. ctrl shift c yapın ve kapalı olan modulleri bulup ‘disabled’ den 'enabled’e çevirin, tam anlatamıyor olabilirim youtubeda muhakkak videosunu çekenler olmuştur ordan izleyin anlayacaksınız,
şanslısınızki türknetlisiniz, diğer İSS ler gibi üzerlerine vazife imiş gibi kendi dnsleri dahil olmak üzere tüm dnslere hijacking yapan veya dpi sansür yöntemine giden bir İSS kullanmıyorsunuz,
Eğer telekomun verdiği routere tüm bunlara rağmen bir dns girişi yapamadı iseniz kendinize bir router edinin ve hiçbir klonlama yapmadan TurkNet online işlemlerden elde edeceğiniz internet servis sağlayıcı kullanıcı adı ve şifrenizle routerinizi kurun, dnsnizi yazın, özgür internetin keyfine bakın.