Fiber Çektirme

Herkese merhaba, İstanbul Bağcılar’da 12 daireli bir apartmanda yöneticiyim. Apartmanda halihazırda vdsl altyapı mevcut. Birkaç komşumuzdan fiber altyapı çekilmesi için talep geldi. Eğer apartman yöneticisi olarak TurkNet’e başvurursam GigaFiber çektirme şansım var mı?

Sanmıyorum da şansını deneyebilirsin. Bu sene bağcılarda çınar mahallesine gigafiber gelecek sadece…

Oda zaten sitede altyapı sorgulamada görünmüyor şuan güneşli gibi onuda iptal etmeseler

Turk Telekoma bildirdiğinizde size fiber kablo veriyor, sonrasında siz elektrikçi tutarak her daireye ya da isteyen kişilerin dairesine çektiriyorsunuz. Benim yeni evimde böyle oldu.

Belirtilen iller içerisinde isen (İstanbul, İzmir) ve apartman değil site isen gigafiber getirme şansın çok yüksek ama apt için çok zor. Bende 16 dairelik apartmanın yoneticisiyim 3 senedir. Başvurdum ama öylesine yani. Denizli ilindeyim. Buraya çok zor ama, yakın zaman da bir kaç kişiyi örgütleyebilirsem 12 13 imza alıp TT ye fiber başvurusu yapmayı düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var bu konu hakkında bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim. Şimdi bizim Apt öyle fiber meraklısı kimse yok ama sevilen biri olduğum dan imza toplamam çok basit. Şimdi millet 3 kişi hariç herkes TT kullanıyor. Yarın bir gün fiber talebinde bulunduk diyelim, Fiber geldi. Bu VDSL kullanan TT müşterilerine mecburi siz imza verdiniz fibere geçmeniz gerek şartı koyabilirler mi ? Faturaları çoğalacak sonuçta, kimse istemez…Eğer zorunluluk yoksa fiber getirme şansımız çok yüksek. Çünkü saha dolabı ve TT nin alt yapısı binanın hemen dibinden geçiyor.

1 Beğeni

TT’den çektirmek için imzayı kiracıdan mı almak gerekiyor yoksa mülk sahibinden mi? Binamızın bitişiğinde fiber bağlı apartman var. İmza ile TT’ye başvurursam fiber çekme olasılığı ne kadar sizce?

Bölge bölge değişiyor, o konu için birşey diyemem. Getirebilirler de , maliyetli bulabilirlerde… Bu arada karar defteriniz olmalı ? ona yönetici olarak istediğinizi yazacaksınız, işte örneğin kendi apartmanizmiz dan örnek vereyim. Konusu fiber, alınan kararlar kısmına ata apartmanına fiber getirilmesini istiyoruz diyip, mülk yani daire sahiplerinin ismi soy ismi imza şeklinde, kiracı dan da olur imza alabilirsiniz. Sonra A4 kağıda dilekçe yazacaksiniz. Dilekçe örneklerine internet den erişebilirsiniz. Yazdığınız dilekçe altına tekrar dan isim soy isim imza şeklinde imza almanız gerek. Sonra TT genel müdürlüğüne o dilekçe ile başvuru yapacaksınız. Karar defterini de isterlerse ki karar defteri resmi geçer o defteri de göstereceksiniz. Tabi karar defterini istemeyebilirler de ama sizin yinede apartman da alınan tüm kararları o deftere islemnleniz ve imzalatmaniz gerek .

1 Beğeni

@Baran knk bakar mısın :slight_smile:

1 Beğeni

Küçükçekmece Sultan Murat mahallesinde Gigafiber planlaması yok fakat bir akrabamız TurkNet Gigafiber kullanıyor. Bizzat kendim test ettim, internetten sorgulattığımda ise fiberi geçin vdsl altyapı bile gözükmüyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Ben yönetici olarak çektiremiyor muyum bu şekilde?

Bizim site 250 haneli yan sitemiz 500 hane arkamızada avrupa konutları yapıyorlar muhtemelem 1000 hane olacak biz hala çektirebilmiş değiliz internetten forum falan hikaye biz kaç kere doldurduk aramadılar bile.

Öyle bir durum yok bizim karşı apartmana imza toplamadan getirdiler fiberi yalnızca 1 kişi TurkNet fiber kullanıyor

1 Beğeni

Nasıl öyle bir durum yok ? bazı bölgelere direk tt vdsl yerine fiber döşeyebilir ama öyle tek kişi isteği üzerine zor gözüküyor ki ben 3 kere şahsi basvurda bulundum. Yönetici olarak getirmiyorlar…

TurkNet facebook grubunda paylaşımım var gruba üyeysen Alihan Gündoğu olarak arattırırsan teferruatı orada var paylaşım olarak, öyle bir durum yok derken imza toplamadan da çekiyorlar o açıdan.

1 Beğeni

Yani ben durduk yere çekeceklerini hiç sanmıyorum. Bölgede fiber dönüşümü varsa evet dediğin doğru. Mesela arkadaşım istanbul da… 12 Dairelik. Hiç kimse başvurmadan apartmanlarına türkcel den tut kablonete, kablonet den tut TT fiber şimdide giga geliyor :smiley: Sanırım yoğun veya aktif yada artık nasıl planlama yapılıyor ise bazı bölgelere sorgusuz sualsiz getiriyorlar. Fakat diğer bölgelere başvursan dahi yok yani… Ben evi alalı 3 sene oluyor. Daireyi satın aldığımda altyapı yoktu. Sözde Müteahhit başvurmus ama arkasını takip etmemiş. Baya uğraştım. TT bi gittim fiber olarak basvurmuş 0 apartman he bide. Onay çıkmamış. O bu şu ceo meo derken vdsl zor çektirdik… Sonra şahsi basvurdum hala ses yok. 2 dir red yani… En son noldu bilmiyorum hala tık yok. TT müdürlük ters yerde bana göre gidemiyorum pek. En son çare imza toplatıcam. İmza verenlere fiber geldi hadi imza verdiniz diye fiber geçirtmezler ise zorunlu birde öyle denicem şansı :smiley: diğer türlü öyle bekle gelsin çok ama çok zor.

Biz başvurmuştukta müdürlüğe falan gitmedik sadece ben başvurdum birde bütün sokağa çektiler ama yan sokağımızda fiber yok mesela karşıda site var onda da binaya kadar fiber var

İşte plan projeyi hangi kafayla neye göre hazırlıyorlar inan anlamak çok zor. O yüzden yaşanan ve görülen tecrübelere göre öyle konuştum. Hayırlısı diyelim.

1 Beğeni

Hayırlısı tabikide. (20)

Bunu gerçekten çok merak eriyorum, gerekirse özelden açık adresi paylaşabilirim. Bölgesel planlama olmadan çekiliyorsa ben de çaresine bakmak istiyorum.

1 Beğeni