Çoğumuz fiber altyapı isteyip duruyoruz ama fiberde gelse yine sorunlardan kurtulamıyoruz.
Diyelim ki FTTH türünde olarak 1000 mbps TT altyapımız var. TurkNet en fazla 100/20 şeklinde hizmet verebiliyor diye biliyorum altyapı sahibi olmadığı için. Ve size de 100 yetiyor diyelim TurkNetden hizmet alacaksınız.Modemi yine TT belirliyor ve verdikleri modemlerin wifi gücü cidden rezalet,forumlarda millet kan ağlıyor.Siz kendiniz var olan veya satın alacağınız istediğiniz modemi kullanamıyorsunuz. Farklı modemde bağlansanız bile ya internetiniz kopuyor,ya hızınız düşüyor ya da başka sorunlar oluyor.Köprü modu,mac klonlama gibi işlemler gördüm ama kiminde işe yarıyor/yaramıyor veya verimli olmuyor.
Veya 1000 mbps istiyorsunuz ve bunun için direkt TT den hizmet almanız lazım.İşler bu durumda daha da komik olmaya başlıyor.Size yine wifi gücü rezalet olan bir modem veriliyor ve kullanın kullanmayın her ay 100 liraya yakın modem kira bedeli isteniyor.Kendi modemimi kullanabilir miyim deyince yok olmaz,ont cihazından çıkış alamazsınız diyor.Yani 10 yılda kullansanız o modem sizin olmuyor.Verdikleri modem de 1-2 bin lira birşey.Hatta TT modemi olduğu için ayarları kısıtlanmış şekilde geliyor ve internetten alacağınız aynı marka modem kadar verimli olmuyor.Paket ücreti ise şuan zamsız hali 1000 liraya yakın ve taahhütlü.Yani istediğiniz zaman da bir sorun oldu mu çıkamıyorsunuz veya o zaman kapatırım diyemiyorsunuz.9 ay kullandınız varsayalım böyle bir tarifede ceza bedeli baya uçuk çıkıyor.Paket ücretine,modem kira bedeli dahil değil.Modemlerin wifi gücü cidden çok kötü bu arada.
Bugün bir konu gördüm.Arkadaşın adresine gigafiber gelmiş ve zyxelin wmg serisinden wifi 5 özellikli bir modem vermişler Wifi 10 bile olsa zyxel kadar wifi çekim gücü kötü olan bir marka kullanmadım bu güne kadar.TurkNet kendi altyapısında farklı modem kullanımına izin veriyordur belki onu bilmiyorum.
Yani demem o ki fiber geldi diye seviniyorsunuz,kendi modeminizi bile kullanmaya izin vermiyorlar,verdikleri modemin wifi gücü çok kötü,üstüne TT modemi olduğu için kısıtlanmış sekilde geliyor ve daha kötü oluyor, yetmiyor bir de üstüne bunun için sizden 100 liraya yakın KİRA bedeli istiyorlar ve yine yetmiyor kendi modeminizi kullanmaya izin vermeyip illa bu kötü modemi kullanıp bana her ay kirasını vereceksin diyorlar Allah akıl fikir versin ne deyim.
Fiber fiber diye ağlayan biriydim,hatta dün imza topladı yönetici başvuru için ama şu akılalmaz durumları yaşayacağıma düzgün 100 mbps özgür olduğum vdsl altyapıyı tercih ederim.