Fiber Altyapıda Yüksek Ping

Merhabalar, bugün Türk telekom ekipleri gelerek ont cihazını bağladılar. Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra internetim geldi. Hızdan şikayetçi değilim 115 indirme 9-10 upload alıyorum fakat pingim yüksek. Rizede yaşıyorum. TurkNet İstanbul sunucusunu seçip hız testi yaptığımda 30 gecikme alıyorum. VDSL hat kullanırkende aynı gecikmeyi alıyordum zaten. Destek kaydı oluşturdum. 57737615 buda numaram. Fiber için bu gecikme biraz fazla diye düşünüyorum. Süreci hızlandırmak adına yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

VDSL kullaniyorum, Rize’nin dogu kismindaki bir ilcedeyim. TurkNet Istanbul sunucusuna ara sira 26 ortalama 28 ve ara sira 30 ms gecikme aliyorum. Suan max 28 ms gecikme aliyorum. Tahminimce senin 20-23 arasi bir sey alman gerekiyor. Ilgililer yardimci olacaktir. “Static IP hiz farki yaratiyor diye biliyorum. Static IP olmadiginda 32 ms aliyordum, Static IP aldigimda 26-28 aliyorum.” Static IP hizmetiniz var mi?

Selamlar @dgknkmr, kaydınız üzerinden hız testi ilettiğinizi görüyorum. Bundan ziyade yüksek ping sorunu yaşadığınız oyuna ait tracert testini kayıt içerisinden ve buradan paylaşmanızı rica ediyorum :heart_hands:

G0nümüzdeki vdsl ile fiber arasında çok fazla ping değişikliği olmaz, sebebide birçok yerde vdsl saha dolabına kadar fiber bağlantının geliyor olması.

1 Beğeni

Yani ping değerinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Arıza kaydı oluşturduktan sonra telekom ekibindeki biri aradı ve bir şey yapamayacağını elimden bir şey gelmez dedi :smiley:

Buyrun csgo için tracert testi.

Sorununuz burada;

Ping

Max 14-15ms* ile erişmeniz gereken gateway’e 25ms* ile erişiyorsunuz. Oradaki routing düzeldiğinde (10ms kazanç ile) 59-61ms* ile Valve tarafına erişiminiz gerçekleşebilir.

Bu da benim traceroute sonucum;

ping2

*Edit: değer düzenleme

1 Beğeni

O imkansız işte hocam. Belirttiğiniz yer Gateway. Ve bildiğim kadarıyla İstanbul da. Konu sahibi de Rize de

Kısaca o 20 25 MS Rize - İstanbul pingi

Sizdeki 4 5ms de İstanbul - İstanbul pingi

Routing elden geçirilirse 10ms kadar düşürülecek bir durum bana kalırsa. Ordu’da CSGO ping değerleri 54-58ms civarında. Ordu ile Rize arasında 12ms kaybın olmaması gerekiyor aslında.

Selamlar @dgknkmr, 71 ping fiber altyapı için yüksek. Bu durum bir nebze oyun sunucularıyla alakalı da olabilir. Şeffaflık Raporumuzda bölgeniz için Valve CS:GO’da 69 ping gösteriyor. TurkNet Şeffaflık Raporu — Altyapı Çalışmaları, Hizmet Açılış ve Dönüş Süreleri Farklı bir oyunda benzer sorunlar yaşıyor musunuz?

1 Beğeni

ONT cihazıda bu şekilde takılmış. Tüyler falan var dışarıda bu etki eder mi acaba? etmez sanırım

Peki ne yapmam gerek acaba? Telekom ekibi bir şey yapamam gibilerine getirdi

Evet yaşıyorum. Dota oyununda da vdslde de aldığım ping değerini alıyorum. Yani oyun sunucularıyla alakalı bir durum değil. Vdsl’de ne ping alıyorsam fiberdede aynı ping değerlerini alıyorum ve bu saçma. İşin komik tarafı telekomdaki adam ben bir şey yapamam buna diyor :smiley:

Ekiplere durumu ilettim, geri dönüş bekliyorum :raised_back_of_hand:

İyi de vdsl ile ftth arasında ort 4 5 MS fark vardır. Vdsl de oyunda 50 olan pinginiz ftth a geçtiniz diye 5 e düşmeyecek ki. Ping işi routing e bağlı. Vdsl ve fiber de hemen hemen aynı pingleri almanız gayet normal.

1 Beğeni

İstanbul’a 10 ms gitmek nerdeyse imkansız İstanbul dibinde değilseniz.

1 Beğeni

Kullanılan iss bile o kadar önemli ki. Ben başka bir operatör de İstanbul’dan İstanbul’a 30 MS gördüğüm oyun var. En düşük 12 MS gördüm.

TurkNet GigaFiber ile değerlerin iyilesecegini düşünüyorum.

Routing gözden geçirilir ve müdahale edilirse 10 ms kazanç sağlanabileceğini söylemiştim yorumumda.

İstanbul-Avusturya (Vienna) 1700km mesafede 43-44ms’den bahsediyoruz, Ordu ve Giresun bitişik şehirler olmasına rağmen arasında 9ms gecikme var. Ordu ile Düzce arasında 5ms gecikme farkı var ve araları 600km.

Peki hocam ne yapmam gerek ben anlamadım bir şey. VDSL ile aldığım ping değerlerini oynadığım oyunlarda da hız testinde de birebir aynı alıyorum. TurkNet destek kaydında ki bayan değerleriniz normal deyip bitirdi işi. Pingim vdsl deki gibi aynı değerleri alacaksam ne anlamı kaldı ki. Telekom ekibindeki adam da aynı şeyi söyledi yapabileceğim bir şey yok dedi. Ping testinde 30 alıyorum. CSGOda 80 civarı dotada 70 valoda 45 civarı ping değeri alıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım artık.

Selamlar @dgknkmr, sizin için ekiplerden tekrar bilgi istedim :raised_back_of_hand:

Fiber Alt Yapi’da ve sorun sahibi arkadasa kiyasla Istanbul’a 1ms daha uzaktayim Rize’nin dogu tarafinda. CSGO Deathmatch sunucularina sabit 62ms aliyorum.
-Tracert’de max deger 69ms.
-Istanbula uzaklik 26ms.
-CSGO Deathmatch sunucularinda sabit 62ms.