Selamlar, Traceroute ciktilarim ile birden fazla destek kaydi actim fakat sorun olmadigi belirtilip ve hizli bir sekilde ticketlar kapatildigindan dolayi burada konu acma ihtiyaci hissettim. Verilen cevaplar cozum odakli degildi ve ezber uzerineydi. Ilgili ekip, *
olanlari, benim sorun yasadigimi dusundugum yerler olarak yorumlamis olabilir. O yuzden yasadigim sorunu forum’a tasima geregi hissettim:
- VDSL’den Fiber gecisi yapildi 1 ay once, fakat ping’de herhangi bir degisiklik olmadi
- Epic games oyunlarinda pingim maalesef 60’dan asagi inmiyor
- Ethernet kablosu ile baglaniyorum
- Bufferbloat testi A+ ile geciyor
- Speedtest sonucu 120/20 ve 4ms
- Akdeniz bolgesindeyim
Asagidaki resimde gozuktugu uzere, yurtdisina cikasiya kadar en az 6-7 noktadan geciyorum ve 30ms ping zaten burada ekleniyor. TurkNet routing hop noktalari birbiri ile 20ms’de konusuyor. Yine TurkNet kullanip farkli bolgelerde yasayan arkadaslar 3-4 hop ile gidiyor ve ~5ms’de yurtdisina cikabiliyor.
Edit: Buradaki epicgames bir ornek tabii ki, google, vs. diger sitelerde de ayni sekilde gecikme eklendigi
Bu degerler bana normal gelmiyor fakat TurkNet ekibine normal geliyor. Sistemdeki routing ve path kurallari ile optimizasyon yapip cozulebilecek bir sey oldugunu dusunuyorum. Sizin de bir yorumunuz olur mu?
Simdiden Tesekkurler