Merhaba.
PS5 konsolunda fifa ultimate team modunu oynamaktayım. Ping ve hız değerlerim normal olarak görülmekte. Fakat oyunu oynarken yaklaşık 2.5 saniyelik bir gecikme yaşamaktayım ve oyun akıcılığın yakınına bile yaklaşamıyor. Oyunun animasyonlarını bile bozuk çalıştırıyor o derece rezil bir durumdayım. 3 tane oyun konsolu ve 9 tane monitör değiştirdim fakat bir sonuç alamadım. Bu durumun artık internet sağlayacısından kaynaklanmama ihtimali yok. Modemi resetliyorum ve ilk 5 dakikası neredeyse her şey normal fakat ilk 5 dakikadan sonra tekrardan eskiye dönüyor. Bildiğiniz kısıtlanıyorum veya bir şekilde sağlayacı tarafından engelleniyorum. Telefon internetimi paylaşım yaparak denedim ve 120 ms almama rağmen herşey çok çok normal idi. Ben artık kalıcı bir çözüm bekliyorum ve sorunumu çözecek kişiler networkcu arkadaşlardır diye tahmin ediyorum. Lütfen bana yardımcı olun kafayı sıyırmak üzereyim.
Hocam hat değerlerini atabilir misin?Belki hata oluşuyordur ve paketler gecikmeye uğruyordur veya modemin hataları çözümlemesini bekliyorsundur.Resetleyince hatalar temizleniyordur 5 dk sonra yine birikiyordur.Fec ve crc hatalarını görebileceğin bir modem arayüzü varsa bakalım.
İnternetim GPON. Bu bahsettiğiniz hataları orada da alabilir miyim? Eğer alabiliyorsam nereden görüntüleyebilirim yardımcı olur musunuz