Farklı Operatörden TurkNet'e Geçiş

Merhaba. Farklı bir operatörle olan sözleşmem Haziran ayında bitiyor. Vakit kaybetmemek için sözleşme bitmeden TurkNet’e geçmek istiyorum ama aklımda birkaç soru var.

TurkNet üzerinden altyapı sorguladığımda resimdeki bilgiler veriliyor. Resimde VDSL altyapımın 50 Mbps hız desteklediği gözüküyor. Bu durumda benim VDSL altyapım var diyebilir miyiz?

1

Haziran ayının ortasında sözleşmem bitiyor, yani bu son faturam olacak. Eğer bu ay içerisinde TurkNet’e geçersem cayma bedeli öder miyim?

Sözleşmemi iptal etmeden TurkNet’e geçersem ne kadar sürede işlem tamamlanır, internet bağlantım kesintiye uğrar mı?

1 Beğeni

Başka bir operatörden geçerken TurkNet 480tl cayma bedelini karşılıyor. Bence geçebilirsiniz cayma bedeli bu kadar çıkmayacaktır diye düşünüyorum. TurkNet e başvuru yaptıktan sonra size anlaşma belgelerini gönderecekler bunların çıktısını alıp dolduracaksınız ve kargo ile TurkNet e göndereceksiniz kabul edildikten sonra geçiş işlemlerini başlayacak. Bu işlem yaklaşık 1 hafta sürüyor. Yani 1 hafta belki biraz daha fazla (kargonun ulaşması gibi durumları da göz önünde bulundurmamız gerekiyor) internetiniz olmayacak. Belgeleriniz onaylandıktan sonra sizden randevu alıyorlar ve TurkNet ekipleri gelip bağlantıları yapıyor ve hız testi yapıp oradan ayrılıyorlar ve turknetli oluyorsunuz. Tabi TurkNet modem vermediği için modem almanız gerekiyor. Altyapı sonucunuza göre Vdsl altyapınız var bu sebeple Vdsl destekli bir modeme sahip olduğunuzdan emin olun.

Evet Vdsl altyapın var olarak gözüküyor. TurkNet 480 tl’ye ( yanlış bilgi vermeyeyim ben geçtiğimde 120 idi @lettoozan 'da dediği gibi şuan 480 ) kadar taahhüt bedeli ini karşılıyor zaten. Şöyle belirteyim önce sen taahhütü ödeyeceksin sonra her ay indirim olarak yansıtılacak bu faturana. İnternetinde herhangi bir kesinti olmadan geçişin sağlanır. Haziran ayında bitiyorsa son faturana yakın bir ücret ödeyebilirsin. Ama diğer operatörde modem taahhüt içinde ise modemi senden talep edeceklerdir.
Süreye gelecek olursak 4 gün gibi kısa bir sürede geçişin sağlanır.

120 tl cayma bedelini arttırdılar.
TurkNet cayma bedeli karşılama konusunda size avantaj sunuyor. Mevcut operatörünüzün size çıkaracağı taahhüt cayma bedeli , 480 TL’ye kadar TurkNet 'ten oluyor. Bu tutarı 6 ay boyunca faturanıza indirim sağlayarak üstleniyoruz.

Bazı bölgelerde özel kargo şirketleri aracılığıyla sözleşmeyi kapına kadar getiriyorlar bu arada.

1 Beğeni

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Kendime ait VDSL modemim mevcut. Cayma bedelini ödemek de sorun olmayacaktır, sadece bilgi almak istedim. Kesinti konusunda @lettoozan kesinti olacağını, @kplann98 kesinti olmayacağını söylüyor. TurkNet’in bilgilendirme metnini okuduğumda mevcut sözleşme iptal edilmeden yapılan geçişlerde kesinti olmadığı söyleniyor. Sanırım kesinti olmuyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Benimde öyle idi. Baya bi arttırmışlar.

Eğer arkaplanda herhangi bir sıkıntı olmazsa kesintisiz bir geçiş işlemi sağlanıyor diye biliyorum :grinning:

Yaşlanmışız bee. :slight_smile: bizim zamanımızda belgenin çıktısını alıp dolduruyorduk sonra da kargoya gidip gönderiyorduk.

1 Beğeni

Başka bir operatörden geçişte kopma olmayabilir. Ben geçerken kopmuştu bu sebeple söyledim. Zamanında Superonline dan geçmiştim ve yaklaşık 1 hafta internetim olmamıştı.

1 Beğeni

@valravn
Netsped üzerinden altyapı sorgulaması yapıp saha dolabına olan uzaklığa bakabilir misin?

192 metre (20krkter)

Aslında çok uzak bir mesafe değil 50 üstü alabilirsin gibi. Göknetin sitesinden de sorgulama yapıp sonucu paylaşabilir misin?

dur bana sordun sanmıştım. Bu benim sonucum arkadaş daha atmadı :slight_smile:

1 Beğeni

Ortalığı birbirine karıştırdım. Mobilden yazdığım için yanlış etiket attım :rofl: sen zaten 75 mbpslık paket alıyordun sanırım :sweat_smile:

1 Beğeni

aynen, sorun değil. :rofl:

Tahmini mesafe 352 metre.

50Mbps gibi bir hızı bu mesafeden rahat bir şekilde alacağınız düşünüyorum.

1 Beğeni