Farklı İSS hız farkı ve yaşanan tuhaf durum

Merhaba,

Benim şöyle bir sorunum var; üç katlı bir binanın en üst katında oturan TurkNet VDSL kullanıcısıyım ve hattım en fazla 20-21 mbps destekliyor. SNR değerlerim ucu ucuna kurtarıyor. Fakat bundan yaklaşık bir ay önce bulunduğum bölgedeki tüm saha dolapları yenilendi. Değiştiren arkadaş ile konuştuğumda sizin evdeki internette hızlanır demişti. Ben de buna istinaden her gün altyapımı kontrol ediyordum. Farklı iss servisleri üzerinden hem de alt komşunun kapı numarasını yazarak TurkNet altyapı sorgulama sayfasından binanın altyapı durumunu kontrol ediyordum (Çünkü TurkNet’te kendi evini sorgulayamıyorsun). Neyse, farklı iss ile altyapı sorgulama yaptığımda 52mbps desteklediği yazıyordu. Daha sonra TurkNet’in altyapı sorgulama ekranına geçip alt kattakilerin evini sorguladığımda 16mbps olarak gözüküyor. Bundan daha ilginç olanı ise bu farklı iss’ndan gündüz 52mbps gece kontrol yaptığımda 29 ve 17 mbps gibi sonuçlar gösteriyor. Yani gündüz farklı gece farklı sonuçlar gösteriyorlar. Bunu TurkNet online hizmetler menüsünden söyledim fakat sadece altyapımın 25 mbps desteklediğini söylediler. Diğer servis sağlayıcılar ile iletişime geçtiğimde ise; “ADSL ve VDSL farklılık gösterebilir fakat en yüksek hız geçerlidir” yazdılar. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Ben farklı iss geçsem farklı sonuç mu verecek?

Modem üzerindeki değerler:
SNR Değerleri

  1. İSS altyapı sorgulama ekranı:


  2. İSS altyapı sorgulama ekranı:
    3
    4

TurkNet alt komşuların kapı numaralarından sorgulama yaptığımda:
Türknet

Online işlemlerden teknik bilgiler kısmını ss atabilirmisin?

İç tesisat ta sorun olabilir snr değeriniz çok düşük. İç tesisatı kontrol ettirdiniz mi? Ya da modemi direk ankastreye bağlayıp deneme şansınız var mı?

Bu uydu görüntüsündeki kırmızı ile belirttiğim bizim bina ve turuncu ile belirttiğim şey ankastre kutularından evlere ek yapılarak en son bizim eve ve yandaki eve geliyor. Bizim evde ankastre kutusu yok direkt yukarıdaki binanın ankastre kutusundan kablo modeme geliyor. Şunuda belirtmeliyim TurkNet ile yukarıdaki binalardan “1” ile belirttiğim binanın altyapısını kontrol ettirdiğimde 50mbps gözüküyor keza alt tarafımdaki herhangi bir binayı kontrol ettirdiğimde de 44 mbps gözüküyor. Sadece bizim ve yanımızdaki binalar 16mbps olarak gözüküyor.