Farklı Firmadan Geçiş

Selam arkadaşlar yaklaşık 18 aydır farklı bir operatörün internet servisini kullanmaktayım. Fiyatın yüksek olması, altyapının daha fazlasını desteklemesi vb sebeplerden dolayı TurkNet 'e geçiş yapmak istiyorum. Ortada 24 aylık bir taahhüt olduğunu da es geçmemek lazım ve bu taahhüt meselesi bana sorun yaşatır mı iptal ve geçiş esnasında, kanun ve emsal kararlar ortada fakat mahkeme vs uzun meseleler ve uğraşmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ortalama 500tl civarı taahhut çıkabilir, şuanki internet sağlayıcınız ile konuşup net bilgi almanızı tavsiye ederim. 24 aylık bir taahhutde 12+12 olarak sağladıkları için 12. ay içinde siz iptal etmezseniz taahhutunuz +12 daha uzamış oluyor. Müşteri temsilcileri böyle diyor yani

24 ay tahattüt var demişsiniz. Tahattüt bozmada en az kalan ay dan hesaplanır ödenir. Bana TT tahattüt bozar iken öyle demişti. Örneğin 24 ay tahattüt var. 7 ay kullandınız. Sizden 7 ay için indirimler hesaplanır ve öyle ceza kesilir. Mesela 24 ay tahattüt var. 20 ay kullandınız. 4 ay kaldı. Kalan 4 ayın cezası hesaplanır ama siz yine bunu bir TT MH sorun. TT’nin sağı solu belli olmuyor. Yaklaşık 6 ay süreniz kalmış 6 aylık cayma bedeli ödeyeceksiniz. Tabi bu tahattüde göre değişir. Kaçlık paket kullandığınıza, modem verildi ise modem ücreti vs vs ne kadar kitledilerse artık. Vdsl kullanıyorsanız geçiş ücretinin 120 tl si TurkNet ödüyor. Yani siz ödüyorsunuz. TurkNet size 6 aya bölüyor o ücreti faturanız dan düşüyor. En sağlam bilgi TT MH

Şöyle bir karar hatırlıyorum; taahhüt bozarken geçen ay ya da kalan aylardan hangisi tüketici için az bir bedel ise onu uyguluyorlar. Yani siz 1. ayda iptal isterseniz kalan 11 ayın indirimini sizden istemiyor sadece 1 aylık indirim farkını ve varsa almadığı bağlantı ücreti vb alıyor. Arkadaşın da dediği gibi müşteri hizmetlerine bugün vazgeçersem ne kadar ücret öderim diye bir sorun.

Arkadaş güzel anlatmış, bunların dışında çeşitli söylemlerle kurulum ücreti modem ücreti gibi ücretleri taahhütün cayma bedeline ekleyebiliyorlar. Normal de detaylı faturada faturanın indirimsiz tutarından ödediğiniz ücreti çıkarıp kullandığınız ayla çarparak cayma bedelini hesaplayabilirsiniz.

Tavsiyeler

Mevcut kullandığınız interneti iptal etmeden geçiş yaparsanız kurulum ücreti ödemezsiniz.
Sıfırdan kurulumda otomatik ödeme talimatı verirseniz kurulum ücreti 75₺ olur
Farklı operatörden geçişlerde 120₺lik cayma bedelini TurkNet sizi indirim olarak yansıtır.
Gigafibere geçişlerde cayma bedeli 480₺ dir.

Davet kodu

Davet kodu kullanarak ikinci ayı bedava kullanabilirsiniz.
Davet kodu; IUS72HD99ORX
Davet linki Sınırsız ve Taahhütsüz ADSL/VDSL/Fiber İnternet Paketleri - TurkNet

1 Beğeni

Arkadaşlar aradım kullandıgım firmayı 690 tl cayma bedeli çıkardılar fakat kanunda 1 seneden uzun kullanımda cayma bedeli vb ücret ödemez diyor.

Tüketici Hakem Heyetini ziyaret etme zamanınız gelmiş anlaşılan :slight_smile: Tahmin ettiğim gibi TT yine birşeyler katmış :slight_smile:

Paketinizde indirimli fiyat normali su kadar falan derler gene sıyırırlar kendilerini benim bildiğim indirim uygulanmış ve tahahütlü olan şeylerde bu kanun geçerli değil.