Fake Statik IP ve Port Açma Sorunları

TurkNet’ten aylık extra ücret karşılığında Statik IP hizmeti satın aldım. Routerım bir Statik IP’ye sahip. Normal şartlarda routerım, sahip olduğu DHCP’sinden ağa bağlı tüm cihazlara private IP atayıp sahip olduğu NAT’ı üzerinden tüm Private IP adreslerini Public IP’ye çevirmesi gerekmektedir. Ama bu işlem sağlanmıyor neden? Durumu ekran görüntüsüyle açıklamaya çalışacağım.

Yukarıda gördüğünüz “openwrt.lan” benim routerımın IP adresi (gateway’i) ve ikinci hop ise Private IP adresli bir Gateway cihazıdır. Hani router’ımın, sahip olduğu NAT’ı sayesinde ağa bağlanan tüm Private IP adreslerini Public IP’ye dönüştürüp internete çıkarması gerekiyordu? Fakat ikinci hoptaki cihazın Private IP adresine sahip bir gateway cihazı olduğunu görüntülemekteyim. Bu nasıl internete çıkmak? Tarafıma Statik IP hizmeti diye nasıl bir hizmet sunuyorsunuz? Gateway’e cihazının hangi cihaz olduğunu bilmiyorum fakat muhtemelen CGNAT DHCP olduğunu düşünüyorum. Derhal hattıma gerçek bir Statik IP tanımlayın ayrıca routerıma değil sadece kişisel bilgisayarıma Statik IP adresini tanımlayın. Mümkün mertebe hoplarımda da Private IP adresli Gateway cihazlar olmasın!

Önceden oluşturduğum konuların içeriğinde bahsettiğim; Port açma sorunları ve NAT type “Moderate” sorunlarımın sebebi ise hattıma gerçek bir Statik IP tanımlamamış olmanızdır. Yaşamış olduğum NAT type “Moderate” sorunu ve Port açma sorunlarımın çözümlenebilmesi için Kişisel Bilgisayarıma gerçek bir Statık IP tanımlayın. Traceroute testlerimde de Private IP’ye sahip Gateway cihazları görmek istemiyorum. @TurkNetDestek @TurkNet @alperenatici

1 Beğeni

Merhaba, DM üzerinden dönüş yapıldı. Gün içerisinde ilgili ekibimiz sizinle iletişime geçecektir. Gelişmeleri OİM üzerinden de takip edebilirsiniz.

Sorunum hala devam etmektedir. BNG Cihazı Arayüzünün Firewall ayarlarından hattıma NAT kuralı, Port Forward kuralı ve Zone Kurallarını eklemenizi talep ederim. Öncelikle, BNG cihazınızdan benim Gatewayim’e gelen INBOUND, OUTPUT ve FORWARD ayalarını “Accept” olarak ayarlamanızı talep ederim. Arayüzden hattım için NAT Kuralı ve Port Kuralı ekleyip; “UDP 7000-8000” Port aralıklarını, “UDP 8180-8181” portlarını, “UDP 8088” portunu, “UDP 27016-27024” port aralıklarını, UDP “54000-54012” port aralıklarını, “UDP 6672” portunu ve “UDP 61455-61458” port aralıklarını ekleyip geçişlerine izin vermenizi talep ederim. Gereğinin yapılmasını arz ederim. @TurkNetDestek

Destek talebi üzerinden port kısıtlaması ve yönlendirmesi yapmıyoruz, diyorsunuz. Karşı sunuculardan gönderilen port istekleri kişisel bilgisayarıma ulaşmadan önce santral cihazların birinde extra yönlendirilme işlemine uğruyor. Karşı sunucudan gönderilen orjinal port istekleri internet servis sağlayıcı santral cihazları tarafından farklı bir port üzerinden bilgisayarıma yönlendiriliyor. O halde santral cihazlarınızdan yaptığınız extra port yönlendirmesi işlemini iptal etmenizi talep ederim. Santral cihazınızdan extra port yönlendirme yapan cihazınızın yaptığı extra port yönlendirmesi işlemini yapmamasını talep ederim. Karşı sunucudan kişisel bilgisayarıma gönderilen port isteklerinin orjinal halinde, olduğu gibi kişisel bilgisayarıma ulaşmasını talep ederim. @TurkNetDestek

**CGNAT (Carrier-Grade NAT) Sorunu yaşıyorum. Bu durumda, birden fazla kullanıcı benimle aynı IP adresini paylaşmaktadır ve NAT tipi genellikle Moderate veya Strict olur. Bu, ISP tarafından kontrol edilen bir durumdur ve benim doğrudan yapabileceğim bir şey olmayabilir. O yüzden Hattıma gerçek bir Public Statik IP tanımlamanızı talep ederim. PUBLIC IP Statik NAT Tipimim de “OPEN” yani “AÇIK” olmasını talep ederim. Bana verilen STATIK IP adresinin de başka bir kullanıcıya verilmemesini, yalnızca benim hattıma PUBLIC STATIK IP adresinin tanımlanmasını talep ederim. @TurkNet