Modem alacağım letgoda ex20v 800 lira vx220 1000 lira hangisi daha iyi?
Yazdığınız cihazlardan birisi Modem birisi HGW, kullanım amacınız nedir?
VX220 aldım sağolun şuan tek sorunum modem tanıtımında wifi-6 modem yazıyor, bağlandım Samsung telefonumdan wifi 5 yazıyor.
Cihazınız wi-fi 6 desteklemiyordur.Her iki tarafında desteklemesi şart.Desteklemiyorsa bir alt teknolojide çalışır sorun yok.Ayrıca derdiniz wi-fi ise aldığınız modelin wi-fi çekim gücü ve menzili pek iyi değil.Bir de 2. el aldığınız cihaz sağlayıcıların verdiği kısıtlanmış şekildeyse daha da verimsiz olacaktır.Hızınıza göre 500-600 daha ekleyip bütçenize daha kaliteli ve çekim gücü yüksek wi-fi 5 bir modem de daha verimli olabilirdi.
Telefonum desteklemiyormuş doğru söylüyorsunuz, ben wifi menzili ve çekim gücü iyi olan bir modem arıyorum, wi-fi 5 veya 6 olması da çekim gücü daha yeni teknolojide daha iyi olur diye düşünüyordum, oyun oynayan biriyim, ping çekim gücü vs. iyi olması benim için ideal olandır sizin önerdiğin modemler nelerdir?
Altyapınız ne?
Türk Telekom
Fiber mi vdsl mi diye sormuş olmalı.
Vdsl altyapım 100mbite kadar aldım 60mbit hız veriyor.
Wi-Fi’deki sorunları en aza indirmek için ya modeme yakın durmalısınız ya da mesh sistemi kurmalısınız. Eğer modem salonda ise uygun uzunlukta bir DSL kablosu alıp modemi odanıza taşıyabilirsiniz. Ortalama veya ucuz bir modem bile yakındayken Wi-Fi 4 bile olsa sıkıntı yaşamazsınız.
Hane halkı da Wi-Fi’den bağlanırsa sizde gecikmeler ve ping yükselmeleri olabilir. QoS (Quality of Service) özelliği, modemlerde paket önceliği yapmayı sağlar, ancak DSL altyapısında bu özelliğin düzgün çalıştığı bir modeme rastlamadım. Hele siz Wi-Fi kullanıyorsanız, durum daha farklı.
Cihazınız Wi-Fi 5 destekliyorsa ve ileride Wi-Fi 6 cihaz almayı veya fiber interneti kullanmayı düşünüyorsanız Keenetic Hopper DSL öneririm. Bu modem hem fiber hem de DSL altyapısında çalışıyor ve Wi-Fi 6 desteği var. Bütçenizi aşıyorsa ve Wi-Fi 5 yeterli diyorsanız Keenetic Carrier DSL de iyi bir seçim olabilir.
Elinizdeki modem yakınındayken sorun çıkarmıyorsa mesh sistemi kurabilirsiniz. Xiaomi’nin sinyal artırıcılarından bahsetmiyorum; TP-Link’in Deco serisi gibi daha gelişmiş cihazları kastediyorum. Ancak bu cihazlar da maalesef pahalı, elinizdeki ikinci el bir modemin 3 katı fiyatına çıkabilirler.
Keenetic, TP-Link ve Asus markalarını tavsiye ederim. Asus bazı altyapılarda sorun çıkarabiliyor. Keenetic Carrier DSL, Keenetic Hopper DSL ve TP-Link Archer VR2100 modellerini öneririm. Fiyatlar pahalı ama kaliteli bir modem ev eşyası gibi, uzun yıllar kullanabilirsiniz. 1000 liraya Wi-Fi 6 modem de var, 3500 liraya Wi-Fi 5 modem de. Bu yüzden Wi-Fi 5-6 konusuna çok takılmayın. Wi-Fi 5, mevcut altyapınıza göre yeterli bir teknoloji, önemli olan donanım, yazılım ve elinizdeki cihazların Wi-Fi kalitesi.
İnternette inceleme videolarına bakarak ve forumlarda modellerin özel konularını okuyarak iç huzuruyla bir seçim yapabilirsiniz. Ya da elinizdeki modemi odanıza taşıyabilirsiniz.
Bence de keenetic modemler iyi ama bu ucuz modemler de işimizi görüyor, bundan önceki modem de vc220_g3u idi çok bir fark hissetmedim bu modemle arasında ve onun wifi performansı daha iyiydi sanırım ama aldım artık yapacak bir şey yok, önerilerin icin teşekkür ederim, modem yenilersem önerilerinden birini alıcam.