Evime VDSL gerçekten gelecek mi?

Saha dolabının tasarımının kolay olduğunu bende biliyorum fakat Türk Telekom’un atölyesinde, işler sıralı yani planlı gittiğinden hala saha dolabımın değişmediğini düşünmeye başladım.

Bu arada, 2020 Yılının başlarında hattım 8 dB’de iken 11500 Kbps’lerdeydi. 2018 Yılında ise 12500 Kbps’lerdeydi. SNR’yi 1 dB’ye sabitleyerek hattımı 14800 Kbps’ye CRC sorunu olmadan çıkarabilirken, şimdi artık bırakın SNR’yi düşürerek hızımı arttırmayı, kararlılık ayarını devredışı bırakıp, varsayılan ayarlarda yani 8 dB SNR modunda hattımı kullanmama rağmen artan CRC rakamları ve modemle buluşan acayip düşük Download hızlarıyla karşı karşıya kalıyorum… Aradaki fark çok büyük. 8977 Kbps buluştu… Acilen bakım yapmaları gerekiyor hattıma. Git gide düşüyor ayrıca. İleride 7000 Kbps, sonrada 6000 derken artık gerçekten internet kullanılamaz hale gelecek gibi görünüyor. Bence sorun saha dolabında ve uzun süredir bakım yapmadıkları için bu oluyor…

Acaba TTNET bizim buraya VDSL’in geleceğini bildiği için artık mevcut saha dolabımıza bakım yapmayı bıraktı mı? Eskiden böyle olmazdı çünkü. Hızım acayip düşüyor artık.