Evime Kadar Ankastreden tek parça çektirdiğim Cat 6 ya Türk Telekom başka bir müşterisine ek yapmış

Merhaba, Bundan 6 ay öncesinde TurkNet müşterisi olurken Binada bulunan Türk Telekom kablolarının kullanılamaz olduğu gördük türk telekoma başvuru yaptık ama sonuçsuz kaldı.Biz de mecburen evimize cebimizden 250 tl vererek 50 Metre Yekpare Cat 6 Kablo çektirdik. Ama Bugün özellikle hız düşmesin diye tek parça çektirdiğim kabloya Türk Telekomun benden izinsiz kabloya ekler yaparak müşterilerine internet verdiğini gördüm. Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım ancak müdürlüğe gidip şikayetçi olun veya kullandığınız firma ile iletişime geçin diyorlar.

Şimdi ben bir kablodan internet çektiler diye kızgın değilim ne olacak çeksin kullansınlar ama zamanında beni mağdur edip üstüne üstük benden hiçbir izin almadan direk kablomu kesip biçtikleri için çok sinirlendim bu konu hakkında ne yapabiliriz ?

Kablonun üzerinde türk telekom yazmıyor. Yapılan eki kesebirsiniz. Tabi bu size kalmış bir şey sorun teşkil etmiyorsa size bırakın dursun. Eki kesin sonra yapmaya geldiklerinde durumu belirtin ben istedim çekmediniz fln diyebilirsiniz.

Bağlı olduğunuz Telekom müdürlüğüne gidip bölgenize bakan saha ekibinden şikayetçi olun. Başka abonelere internet vermek istiyorlar ise ( özellikle Telekom abonesi ise) kendi kablolarını çekip versinler. Müdürlüğe gitmeden de fotoğrafları çekmeyi unutmayın. Ayrıca Cat kablonun diğer damarları da kullanıldığı için bu size hat paraziti olarak geri dönüş yapacaktır.

1 Beğeni

75 Mbit internet kullanıyordum yazık günah ya

Sebebi ile dediğim şekilde müdürlüğe gidip şikayetçi olun. Olumlu dönüş olmaz ise btk ve cimer üzerinden de şikayetçi olun.

Tamam ben bu işin peşini bırakmayacağım zaten. İlk işim yarın TT müdürlüğüne gitmek. Gelişmeleri buradan paylaşır sizden destek isterim. Teşekkür ediyorum

1 Beğeni

Bol şanslar gelişmelerden haberdar ederseniz forum üyeleri için iyi olacaktır.

Tabi ki. Kabloyu çekip atmak en kolayı bunu biliyorum ama şu pandemi gününde hizmet alan kişiyide mağdur etmek istemiyorum onun suçu günahı yok bakalım nerelere gidecek :slight_smile:

Kabloya yapılan eki bize gösterme şansın var mı merak ettim doğrusu

2 tel kablo çekmişler

Hayır kabloya müdahale etmeyin. Haklı iken haksız duruma düşersiniz. O eki oraya kim taktı ise onun sökmesi gerekiyor.

2 Beğeni

Anlıyorum. Yinede pek sana zararı olacağını düşünmüyorum bu ekin ancak hattınızın zarar gördüğünü düşünüyorsanız bir hak talebi oluşturun

Pek bir zararı olduğunu düşünmüyorum zaten ama daha öncesinden bana çile çektirdiler hatta ankastreyi bile değiştirteceklerdi Göksel bey o zamanlar baya yardımcı olmuştu sağolsun. bunun üstüne benden izin alsalar zaten sesimi çıkarmayacağım ama gizli kapaklı yapılmış birşey olduğu için mazide yaşananlarıda düşününce ben neden kabul edeyim ki ? diye düşünüyorum

2 Beğeni

TT ile mazinizi deşmeyeceğim :smiley: hakkınızı aramanız en doğalı

1 Beğeni

Yapılan ek komşularınızdan birine mi ait.Belki o komşunuz sorun olmaz demiştir.Aksi takdirde sizin izniniz olmadan o eki yapamazlar.Daha doğrusu yapmaları etik değil.Siz o 2 kabloyu söküp atabilirsiniz.Tek mağdur olan komşunuz olur.Hattın kime gittiğini tesbit edip komşunuzu bilgilendirin.Sonrada ilgili TT müdürlüğüne bağlama ekibini şikayet edin.En azından bir daha kimsenin hattını izin almadan kullanamıyacaklarını öğrensinler.

1 Beğeni