Eve kadar fiber çektirme

Herkese merhaba. Daha önceden evine kadar fiber çektiren oldu mu? Eğer olduysa bu süreç nasıl işledi örneğin sadece telekom müdürlüğüne giderek mi çözdünüz yoksa daha farklı süreçler oldu mu? Bildiğim kadarıyla bu iki sene içerisinde sokağımızda fiber kablolar getirildi çok fazla emin değilim ama en azından fotoğraftaki kanallar döşendi ama içerisinden fiber kabloların geçirildiğinden emin değilim.
image
Evime ortalama 200-300 metre uzaklıktaki yerlerde fiber altyapıya sahip binalar var ve benim de santrale uzaklığım 250-300 metre falan. Eğer bu süreci yaşayan ve olumlu-olumsuz sonuçlar yaşayan var ise lütfen paylaşabilir mi benim dışımda birçok arkadaş için de güzel bir tavsiye niteliğinde içerik olur.

Hocam benim mahallemde sokağımda, karşımda olan yeni binada heryerde Fiber mevcut. Bende VDSL…

Turktelekoma kaç kez başvurdum, açık kapıdan kaç kez yazdım, btkdan kaç kez şikayet oluşturdum nafile. 5 m den fiberi çektirtemedim.

Sadece benim sokağıma 60m içersindeki 5 ayrı noktadan fiber çekilebilir… Bende pes ettim, adamların umrunda değilim. Heryerde bulunan fiberi apartmanlara çekmek ne kadar zor olabilir ki ¿

Kırmızı x : fiber (ftth) altyapı bulunan apartmanlar
Mor x : ikamet ettiğim apartman
1 numara : kapağında türktelekom yazan rögar (fiber bulunuyor)
2 numara : kapağında telefon yazan rögar ( fiber bulunuyor )
3 numara : kapağında türktelekom yazan rögar (fiber bulunuyor)
4 numara : tip 7 saha dolabı ( fiber bulunuyor )
5 numara : tip 23 saha dolabı ( fiber bulunuyor )
6 numara : şuan hizmet aldığım tıp 7 saha dolabı ( fiber bulunuyor )

Bu da TurkNet gigafiber e olan uzaklığım. Bu sene içerisinde İstanbul Bağcılar güneşli Mahallesine gelecek, ben Barbarosdayım.

Fiber burnumun ucunda ama ben faydalanamiyorum…

Herhangibir başvuru yapmanıza gerek yok telekom çalışanları binanıza siyah kutu yerleştirdiği zaman başvuru yaparsınız fakat işlem uzun sürebilir bana telekom çalışanı 2 sene önce 3-4 aya fiber gelir demişti 2 sene sürdü tamamlamaları.

Umarım halledersin ya seninki daha sıkıntıymış :frowning:

Teşekkür ederim sadece bir kere soracağım eğer olmazsa pek zorlamayacağım çünkü binalar 20+ yıllık ben de pek ümitli değilim sadece mahalle muhtarı başvurursa olma ihtimali var gibi o da çok zor.

Binadan toplayacağınız imza ile muhtarlıktan dilekçe verirseniz işlemler sizin için daha kolay ve hızlı sağlanacaktır.

1 Beğeni