Evden eve internet paylaşmak

A noktasındaki binada anneannem oturuyor ve sokaklarında VDSL altyapısı var, lakin benim yani B noktasında herhangi bir altyapı yok. 12 daire başvurmamıza rağmen 2 yıldır ses seda yok ve ben de 1 ay daha 12 mbps internet kullanırsam kafayı yiyeceğim. A noktasındaki daireye internet alsam (ki 60 yaşındaki anneannem 70 yaşındaki dedem bir anda PC dizip yayın açmayacaklar sanırım) B noktasındaki daireme farklı bir modemle kablosuz bir şekilde aktarıp kullanabiliyor muyum? Arada 60-70 metre mesafe var bu arada. Birçok sağlayıcıda yasal değil sanırım bu olay.

İnternetin bağlanacağı modemin SSID’sini gizleyip WISP destekli bir modem alır da sinyal alabilirseniz stabil, yapmak mümkün. Ancak o internetin mevcut 12mbps’lik hattınızdan iyi olabileceğini sanmıyorum pek. Bunu denemek için A noktasına cama ve dış cepheye yakın bir yere modemi konumlandırıp B noktasından aldığınız sinyal gücüne ve noktalara bakın. Eğer yüksek bir güçle sinyal alabilirseniz - ki pek ihtimal vermiyorum - bu hattı Keenetic WISP ile normal internet gibi kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba, uçtan uca Ethernet aracılığıyla Access Point veya kablosuz Router kullanmanız daha sağlıklı olacaktır ve aynı zaman da yukarı da ki uygulamaya göre daha zahmetli olacaktır fakat, 70 metrelik bir kablo için dış hat kablosu olan CAT6 23AWG bir kablo tercih edin ve zarar görmeyecek şekil de monteleyin.
Siz de 12mb internet var. Peki, dedenizin yani, büyükbabanızın evinde ki internet kaç mb?

1 Beğeni

Kendilerinin evinde internet yok, TurkNet sitesinden sorgulayınca VDSL altyapı çıkıyor ve bana 50 mbps internet öneriyor. Mayıs ayında 2. başvurma yıl dönümümüzdü şahsen elektrik direklerinden dış hat kablosu çekmek bu kadarsa başlayayım böyle hizmete. Üstüne birde 2 yıl bekletip VDSL altyapı getirirlerse işte o zaman külahları değişeceğiz kendileriyle.

Port durumunuzu farklı firmalardan sorgulayın ve arayın, bilgi alın. Size ulaşabileceğim mail adresi varsa özelden paylaşın benimle.

1 Beğeni