Türk telekom altyapısı üzerinden hem internet hem de ev telefonu alırken 5 sene önce TurkNet 'e taşımıştık. Şu anda TurkNet üzerinden internet + ev telefonu birlikte alıyoruz. Çok fazla ping sorunu yaşayınca(türk telekom altyapısına göre +20-25 ms fazla alıyoruz) önce sabit ip alalım dedik. Maalesef o da sorunumuzu çözmedi ve farklı firmalara geçmeyi düşündük. Ancak hangi firmaya geçecek olursak olalım önce ev telefonunu türk telekoma geri taşımamız lazım. Telekoma gittiğimizde TurkNet 'te internet ve telefonun ayrı ayrı mı olduğunu sordular. İkisi için tek fatura alıyoruz başka bilgimiz yok dedik. Geçiş işlemini deneriz olmazsa kurumsal olarak da geçiş yapmayı deneyebiliriz dediler. Peki dedik ev telefonu için sözleşme imzaladık ama ertesi gün bizi arayıp geçişimizin gerçekleşemediğini söylediler. Bunun sebebi tam olarak ne olabilir? Bizim için telefonun hep açık kalması ve numaranın kaybolmaması çok önemli bu konu ile ilgili türknetten ne gibi bir talepte bulunabiliriz?
Merhaba özel mesaj nereden atılıyor bulamadım. Profil resminize tıklıyorum zarf simgesi çıkmıyor. Siz bana özel mesaj gönderirseniz oradan cevap yoluyla gönderebilirim teşekkürler.
Öncelikle şunu belirteyim, türk telekom tarafına iletmiş olduğum bir fiber altyapı talebim var. Ekimin ilk veya 2.haftası geleceği söylendi. Öncelikle onu bekleyeceğim eğer söz verdikleri gibi gelirse TurkNet 'te kalmaya devam edeceğim(internet+telefon ile). Ama neden telefonu taşıyamadığı öğrenebilirsem iyi olur.
Aynı hattınızı hiç bir değişiklik yapılmadan direk olarak farklı firmaya taşımak.
Örnek vermek gerekirse, alt yapısı gözükmemesine rağmen internet kullananlar var ve başka firmaya taşımak istiyorlar, alt yapı gözükmediği için geçiremiyorlar, burda churn devreye giriyor, Hattımın churn yapılmasımı istiyorum dediklerinde anlamı kullandığın firmayı değiştirmek istiyorsun böylelikle istediğiniz firmaya geçmiş oluyorsun.
Siz sadece ev telefonunu churn yapmak istiyorsunuz, ikisi bir olmak zorundaymış.
Anladığım kadarı ile geçmek istediğim kampanya ev telefonu taşıma yapmaya imkan vermiyor. Onun yerine yeni numara vermeye çalışıyor belki de bu yüzden sorun oldu.
Peki ev telefonu churn yapınca TurkNet internetimde bir aksama olur mu? VDSL portunu kaybetme riski olur mu?
Ev telefonu taşıma yapılmıyor ama ev telefonunu kapatırdığınız da telefon numarası havuza düşüyor. Havuz dediğimiz başka pasif numaraların olduğu alan yeni numaraların verildiği yerdir. Ev telefonu kapattığınızda Türk telekoma ev telefonu istediğinizi ve bu telefon numarasını istediğinizi belirtirseniz vereceklerdir ama zahmetli iştir tek çözüm yolu bu oluyor sanırım umarım başkasına vermezler. Arkadaş 3 ay içinde alınabiliyor olduğu söyledi umarım dilediğiniz şekilde olur.
Bu konu ile ilgili türk telekom çalışanlarına sormuştum evet havuza düşüyor ama 1 sene sizden başkası alamıyor demişlerdi. En son dediğiniz gibi yapacağım. Şimdilik mecburen 2 hafta daha bekleyeceğim. Usanmadan bütün sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Churn aslında yapılmaz, olunur. Müşterinin bir hizmeti satın almayı sonlandırması ve rakip firmadan hizmet almaya başlaması durumudur. Özünde kaybedilen müşteri demektir.
Numaranızı kaybetmek istemiyorsanız kapatmayın. Churn yapmayı tekrar deneyin. Ben de Churn yapamadım. Turktelekom zorunlu adres istiyor. Adres olmayınca turktelekoma taşıyamadım.
Merhaba, daha önce bu konuyu açmıştım. Ev telefonu + internet beraber taşınmadıkça tek başına ev telefonu taşınamaz demiştiniz. Bu durumda ikisini birden iptal edip yani TurkNet hizmetimi tamamen sonlandırıp telekomdan aynı numarayı alabilir miyim diye telekoma sorduğumda ise 1 sene o telefon numarası TurkNet 'te kalıyor buradan alamazsınız dediler. 1 sene geçince alabilirsiniz dediler. Bu bilginin doğruluğu var mı? Madem ikisini birden ayıramıyoruz yalın internet yerine yalın telefon başvurusu yapıp taşımayı denesek nasıl olur sizce? Başarılı olur mu? teşekkürler.