Ev içine TurkNet kablo kurulumu yaparmı?

evde modem salonda duruyor ve odamdan çekmiyor. salondan benim odama kablo 13-14 metre gerekiyor. TurkNet kablo çekermi ve ne kadar ücret alır?

Bu işlemi TurkNet veya Türk Telekom ekipleri yapmaz, ev içi tesisat için elektrikçiden destek alabilirsiniz ya da kendiniz çekebilirsiniz.

600 TL kurulum ücreti alıp sadece ev içine bakmaya mı gelecekler yani? onlar gelmeden internetim aktif oldu zaten

onlar interneti sadece kurmakla yükümlü, sizin evin içinde yapılacak değişiklik keyfi bir değişiklik, bu yüzden bunu kendiniz veya elektrikçiye yaptırabilirsiniz.

Kabloyu sabitleyeceğin mesafe kadar biraz da pay bırakarak modemden odaya cat6 kablo çekilcek.Duvar delinecekse delinecek kısımda elektrik kablosuna ,su borusuna falan denk gelmeyecek şekilde dikkat etmek lazım.Sonra kabloyu kablo kanallarıyla gizlersin duvar köşesinden veya kapı kenarlarından.Görüntü kirliliği falan oluyor diyolar da bizim dairede 10 yıldır oturuyorum 2-3 ay önce böyle gizlenmiş ucu boşta kamera kablosuna denk geldim hatta internet kablosu sandım :slightly_smiling_face: Yani güzel şekilde yapılırsa belli bile olmuyor.Tek dikkat edilecek yer duvar delmek gerisi kolay zaten hazır kabloyu satın alıp modeme sokup odaya çekcen.

duvardan cat6 geçirmek yerine 6 yıllık eklemeleri olan kabloyu değiştirip uzatarak odama çekmem daha mantıklı değilmi? zaten köyde kim kullanacak benden başka?

Evet Online İşlem Merkezi üzerinden kayıt açarsanız yardımcı olurlar.

kabloları değiştirdim. salondan odama 0.56 mbps çeken internet artık 4.56 mbps çekiyor. zaten adsl altyapıda santralle 3000m+ mesafeden alabileceğim en iyi verim bu