Ethernet Kablosu

Merhabalar gigafiber kullanıcısıyım,turknetin verdiği ethernet kablosuyla yaklaşık 900 mbps hız alıyorum ama odam modemden uzakta olduğundan attığım linkteki kabloyu aldım 15 ve 1 metre olmak üzere fakat hız 93-95 arası oldu her iki kablodada.Türknetin verdiği kablodaki gibi yüksek hız almak için (850-900) hangi kabloyu almalıyım yardımcı olabilir misiniz ? benim aldığım kablo cat7idi 95i geçmedi.Bilgisayar Kabloları - PC Kablo Çeşitleri ve Fiyatları - n11.com

Büyük ihtimal ethernet kablosu bozuk veya yanlış sonlandırılmış. 10G ethernet kartınız, switch veya cihaz yoksa CAT7 abartılı bir kablo, bildiğim kadarıyla CAT6* ile benzer özellikleri var. Linkteki kabloyu (marka) hiç görmedim bu arada, ben CAT6 kablo kullanıyorum elektrikçinin birine kestirmiştim hiç problem yaşamadım şahsen.

Edit: *CAT6a ile benzer

anladım,teşekkür ederim. aynı üründen 2 tane aldım biri 15 metre biri 1 metre 2sindede hızı 100ü geçmedi.Bozuk olduğunu düşünmüyorum.İadesini yapıcam yinede.Bana türknetin verdiği ethernet kablosu gibi bir kablo önerebilir misiniz 15 metre internetten alabileceğim aynı hızları verebilecek türknetin kablosu gibi 890 civarı.

UGREEN kablolar iyi diyorlardı forumda görmüştüm bi ara istersen ona bakabilirsin. Kablo bozuk olmadığı veya parazit olmadığı sürece 15m den problem zaten yaşamazsın ki 50m ye kadar yolu var.
TurkNet kablosu dediğin standart fabrikadan gelen tüm modemlerde olan sarı veya siyah utp kablo :laughing:

Ben ugreen cat 7 5 metrelik aldım sorunsuz kullanıyorum.

Aldığım siteye baktım 10 metrelik var burada satılan, 15 metre olanı yurtdışında var ama burayada satıyorlar getirip.

Arkadaşların önerileri haricinde Nexans, HES ya da Irenis Cat6 tercih edebilirsiniz.

Ürünün linkine girince n11’i de görünce açıkcası çok da sorgulamadım kablonun neden 100Mbps ile bağlantı sağladığını :slight_smile: n11 kan kaybetmeye devam ediyor yine her neyse

Cat5e dahi alsanız kaliteli bir kablo ise 1000Mbps alabilirsiniz. İlgili tablo aşağıda yer almakta. Mesafeleriyle beraber: (328 feet ~99 metre)

1 Beğeni

Güzel tablo. Doğru söylüyor zaten evde homelab gibi bir oluşumunuz veya data center yoksa Türkiye gibi bir ülkede bile CAT7 alıp future-proof yapmaya gerek yok. 10G gibi bir hızı ev ağında görmezsiniz, sunucunuz olsa bile all-flash olması lazım derken SSD alamıyoruz zaten :laughing:

Ne problem varsa en yenilerde var ya satıcı tam bilgili değil yada başka problemi var. Alıcan CAT5e veya CAT6 bakıcan keyfine. Paralel kablo çekmediysen veya elektrik hattına paralel değilse kablolar zaten fark edilir bir gürültü yoktur, Shielded Cat 6 ya gerekte olmaz.

1 Beğeni