Ethernet Kablosu Önerisi

Selam, modemden bilgisayara giden ethernet kablosu alacağım fakat aklımda sorular mevcut yardımcı olur musunuz? Biraz uzun olacak kusura bakmayın :slight_smile:
En kalitesi hangisidir? VDSL 100 MB kullanıyorum (94 alıyorum).
CAT5E, CAT 6, CAT6E mi yoksa CAT 7 mi almalıyım ping düşüşü yaşanır mı ve net stabil olma artısı mevcut mu? Altın uçlular var bir de onlar daha mı kaliteli?
Bir de modeller arasında CAT6 Flat, Pure Metal, Path ve altın uçlu kaplama var ne anlama geliyor?

# UGREEN Cat7 Esnek Ethernet Kablosu Altın Kaplama 10Gbps
Ugreen Cat6 Pure Metal Konnektör Utp Ethernet

Ugreen CAT6 Flat

Ugreen Cat6 Flat Pure Copper Metal Konnektör UTP

1 Beğeni

Flat düz kablo anlamına geliyor yassıdır. Ben 30mt sklink aldım 50 tl ye 500 Mbps alıyorum. Herhangibi bir ugreen cat6 cat7 yeterli

1 Beğeni


tarik92

Ethernet teknolojisi doğası gereği kıvrımlı kablolarda çalışmaya dönük tasarlanmıştır. Flat denilen düz kablo almak akıl işi değil bu yüzden. Yuvarlak yerine düz görünüyor olayı bu. Yuvarlak kablolar içlerinde aslında kıvrımlılar, hatta iyi kabloyu kötüden ayıran şeylerden birisi de bu kıvrımların miktarı.
Her neyse, siz ne kadar çok kıvrım olup olmadığı ile ilgilenmeyeceksiniz doğal olarak. Cat6A ve sonrasındaki her şey hem eve gereksiz pahalı hem de kendi içinde çıtayı yükselttiği için, işçilik ve malzeme kalitesi gerektiriyor. Bu yüzden piyasa standartı assmann, digitus gibi markalardan ihtiyacınız ne kadarsa o ölçüde Cat6 alın. Gerisi laga luga :+1:

2 Beğeni

Başta zaman ayırıp yorumladığın için teşekkürler. Piyasada en kaliteli ugreen diye duydum. Bana en kaliteli cat6 kablo link sana zahmet verir misin? Ugreen’den daha iyisi var mı? Modemden PC için benim istediğim yani 1-2m. Son olarak altın uçlu olmasının bir artısı var mı?

RECPER ve NEXANS kablo markalarına baka bilirsin.
Reçper kullanıyorum.

5m kadar uçları hazır almak daha iyidir.

Bilmediğim için soruyorum flat kabloda ne gibi sorunlar çıkıyor. yaklaşık 1 yıldır flat kablo kullanıyorum portlarım 1 gigabit ve sağlayıcım ile anlaşmam 500 Mbps. 66.5Mb/Sn ile indirme yapabiliyorum veya hız testlerim 700 lere vurabiliyor hiçbir sorun yaşamıyorum.

İşin doğasında yuvarlak ve mümkün mertebe kıvrımlı kablolar var. Birkaç metrede sorun olmaz. Mesafe arttıkça bu dediğim teoriden pratiğe dönüşür sinyal gereksinimleri yüzünden.

1 Beğeni

Rica ederim, almanız gereken markayı söyledim. Firma oalrak da netsipariş’i önerebilirim. Gerisi sizde. Altın uca falan ihtyiacınız yok.

35 mt ethernetim mevcut. 30mt si cat6 yuvarlak. 5 mt si flat arada ekleyici parça mevcut. ne gibi bir performans sorunu yaratabilir bu durum ?

Ne yapabiliriz bu bilgi ile onu anlamadım

Nasıl bir sorun yaşanıyor onu anlamak istiyorum. eğer benim anlamadığım bir sorun ise veya performans sorunu yaratıyorsa flat kabloyu aradan kaldırayım. bu konuda bilgili birisiniz sanırım. işin teknik detayını öğrenmek istiyorum

30metre cat6 kablo + flat ile aldığım performans bu.

1 Beğeni

Sorun yaratıyor demiyorum, kıvrımlı kablolar bu işin asıl oluru diyorum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :slight_smile:

Cat6 ve Cat6E arasındaki fark nedir?

Pek fazla farkı yok ama dışardan alınan kabloların yalıtımı ve iyi iletimine bakılır bunların kablo üzerinde İletim (AWG) olarak belirtilir. Yalıtım : (FTP - UTP) olarak belirtilir. Standart olarak 23 AWG olarak belirlenir.

2 Beğeni

Flat (düz) kablonun içerisindeki teller renk çiftleri bir birine eşleşecek şekilde bükümlü (twisted pair) değilse, teknolojiye uygun olmayan şekilde üretim yapılıyor demektir. Bu şekilde satılan (flat) kabloların iç yapısını gösteren ve bükümlü olduğunu ispatlayan bir şema görmezseniz kesinlikle satın almayın.

Not: Bu kabloların büküm açısı zaten Cat5 veya Cat6 gibi kategorisini değiştiren etkendir. Bükümsüz giden tellere CatX şeklinde sınıflandırma yapılamaz.

2 Beğeni

Endüstri standardına göre Cat6 ve cat6a var, cat6e yok. 6 ile 6a arasındaki fark ise bant genişliği. 6A 100 metrelik hatlarda 10gbps garanti eder. Eli yüzü düzgün 6lar iseniz kısa mesafede size bunu veriyor zaten.

1 Beğeni

Sana zahmet en iyi Cat6 modemden internete giden kablo linkini yollar mısın? 1-2m yeterli benim için. Ugreen veya nexans varsa bu markalardan daha iyi onlarda olur tabi.

Kardeş, marka ismi verdim, mağaza ismi verdim. Ne istiyorsun tam oalrak? Dünyanın en iyi Cat6 kablosunu da alsan orta yollu bir kablo da alsan sana aynı işi yapacak. Hepsinin jack kısmı plastik. Hepsinin taşıyacağı bant genişliği belli. Ugreen al ne diyeyim.

Peki metal connector Ugreen Cat6 Pure Metal Konnektör UTP Ethernet Kablosu 1 Metre
Düz Cat 6 Ugreen CAT 6 Ethernet Kablosu 1 Metre
Bunların farkı nedir? İkisinden birini alacağım.