Eskisi kadar yüksek hız alamıyorum

Geçen yıl 45 Mbps indirme 8 Mbps yükleme hızı alıyordum ama bu yılın başından beri internet hızım düşük. İnternet hızı 16 Mbps’ye kadar düşmüştü talep oluşturmuştum, Türk telekom ekipleri gelip dış hat kablolarını falan düzeltmişlerdi ama yine de eski hıza ulaşmadı hiçbir zaman. Şu an 35/3 Mbps indirme/yükleme hızı alıyorum. Altyapı sorgulamada sürekli TurkNet’in gösterdiği hızlar düşüyor, önceden 55/8 gösteriyordu sonra 50-40-35 derken şu an 30/12 indirme/yükleme gösteriyor ama yükleme hızım 4’e bile çıkmıyor. Başka operatörlerde ise 50-55/8 Mbps alabileceğimi gösteriyor. Geçen yılki ve bugünkü hat değerlerini ekliyorum.


Ekran görüntüsü 2024-10-13 142609

Binadaki başka birinin aldığı hızı ve paketi yükseltmesi bile senin internet hızını etkiliyor,elektrik gidip gelmesi bile etkiliyor benim sırf kesinti yüzünden 10 mbps düşmüştü düzeldi sonra.

Tanılama kısmından self test dosyasıni indirip txt dosyani açıp metin bul kısmına “maximum” yazıp alabileceğin hızı görebilirsin,arayüz yanlış gösteriyor.

İçine sinmezse TT ekibi isteyip direkt kutudan ölçüm yapılmasını isteyebilirsin.Kutudaki hız daha yüksekse daireye kadar olan bağlantıyı cat6 ile yenileyebilirsin.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.