Eski laptop a AX wifi card

Laptop um eski model ve mini pcı wifi kartımın hızı 300 mbps. M.2 NGFF mini PCI E WLAN PC adaptör ağ kartı dönüştürücü kullanarak AX210NGW 3000 mbps wifi kartı ile sistemimi wifi 6 ya upgrade etmek istiyorum, gigafiber geldiğinde de wifi 6 routerla ekolojik sistem tamam demektir. Hiç bu şekilde sistemini upgrade eden var mı, sizin düşünceniz nedir.

Merhaba,
Ağ kartını değiştirince daha iyi olacağından eminim. USB wifi adabtörü denedim aldığı hız en üst düzeylerde oluyor. Ağ kartını değişirsen daha iyi olacaktır, denemeni tavsiye ederim. PCI (2.0-3.0-4.0) uyumluluğuna, aynı takılacak ucuna, şekline bakman gerekiyor.

1 Beğeni

ssd yoksa boşa masrafa girme

Ssd kullanıyorum, bayağa fark ettirdi. Ayrıca usb 3.0 express kartta aldım, arada bazen temassızlık yapıyor. Ağ dönüştürücü tırnakları hangi kartların tırnaklarına uyduğunu göstermişler. Sanırım forumda bu şekilde wifi kartını upgrade eden olmamış.

Ettiğin masrafa değmez. Wifi’den gigafiber hız alabilmek için işlemci gücü bile önemli rol oynayacak. Kablolu bağlantı ile stabil olarak 800mbit üstü hız testini yaparsın.

Bundan al hiç olmazsa 300-500mbit’i rahatlıkla kullan. Dertsiz başına dert açma. Astarı yüzünden pahalı olması yanında çalışmama ihtimali de var. Laptopun ya biosundan wifi kart değiştirme engeli var ise. Nadirende olsa gözlemlenebiliyor.

Ayrıca linkteki ürün AC1300 aslında.
Kullandım etst ettim. Fiyatına göre iyi iş çıkaran bir zımbırtı.

Biraz daha detaylı yorumda bıraktım.