Escape from Tarkov Packet Loss Problemi

Merhaba,

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 20 gün kadar önce TurkNet’e fiber hattımı taşıdım. Geçiş yapar yapmaz Escape from Tarkov adlı oyunda sürekli %3-20 arası paket kaybı yaşıyorum, oyundan düşüyorum. Daha önceki sağlayıcımda böyle bir sorun yoktu. 15 gündür her gün destek kaydında sorununuzu çözdük bilgilendirmesi alıyorum ama hiçbir değişiklik yok. Sorunun ne olduğuna ve neyin çözüldüğüne dair kimseden bir bilgi de alamıyorum, bunu ileten arkadaşlar konuya hakim değil, hala bana hız testi yaptınız mı gibi sorular soruyorlar. Artık hiçbir şey yapılmadan durmadan bana sorunumun çözüldüğü ve bu şekilde oyalandığım hissine kapılıyorum. Sürekli benden tracert ve pingplotter testleri isteniyor fakat bu testlerde sorun açığa çıkmıyor, sadece oyundayken bu durumla karşı karşıyayım. Problem oyunun sunucularından da kaynaklanmıyor çünkü beraber oynadığım arkadaşlarım (farklı servis sağlayıcılardakiler ve diğer TurkNet kullanan arkadaşlar) bu sorunu yaşamıyorlar. Lütfen bu konuda artık bir çözüm bekliyorum.

Selamlar @Lester, oyun deneyiminizin paket kaybı nedeniyle kötü etkilenmesini istemem. Arka planda hizmetiniz ile alakalı bazı güncellemeler yaptım. Problemin devam edip etmediği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Merhabalar Alperen Bey, maalesef sorun aynı şekilde devam ediyor. Gerçekten anlam veremiyorum artık, bu süreçte bilgisayara format atmak, oyunu silip tekrar yüklemek, ev içindeki tüm kabloları değiştirmek, sayısız oyun, network ve bilgisayar ile ilgili ayar denemek, arkadaşımdan router ödünç alıp onu kullanmak, ramleri söküp takmak vs daha sayamayacağım bir sürü şey denedim. Sorunun kendi tarafımda yapabileceğim her şeyi tükettim, umudumu yitirmek üzereyim. Genel bir problem olsa biraz daha anlayacağım fakat Antalya’da oturan ve TurkNet kullanan arkadaşım sorunsuz bir şekilde oyuna giriyor. Oyunun forumlarında yaptığım araştırmalarda sorunun CGNAT’le ilgili olabileceğine dair tespitler okudum. Sanırım oyun IPv6 ile pek anlaşamıyormuş. Statik IP almam acaba sorunla ilgili bir çözüm sağlar mı, bu şekilde CGNAT havuzundan çıkabilir miyim? Bu konuda veya başka bir çözüm yöntemi ile ilgili fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Selamlar @Lester, Statik IP almanız Dinamik IP havuzundan çıkmanızı sağlayacaktır. Bu oyun performansınıza katkı sunabilir. Oyun esnasında arka planda herhangi bir yükleme, indirme işlemi yapılmadığından emin olmanızı, kablolu bağlantı kurmanızı ve driveları güncellemenizi tavsiye ediyorum. Statik IP hizmeti aldıktan sonra probleminiz devam eder ise konuyu network birimlerine aktarabiliriz :innocent:

Merhaba , konuyu görünce ben de ekleme yapmak istedim. Tam olarak aynı problemi bende yaşıyorum. Aynı oyunu oynayan fakat başka internet sağlayıcısı kullanan arkadaşlarda böyle bir problem yaşanmıyor.

Merhabalar Sevinç Hanım. Söylediklerinizi defalarca yaptığıma emin olabilirsiniz, ve tabii ki kablolu bağlanıyorum :slightly_smiling_face: Ertan Bey’in mesajını da gördükten sonra yalnız olmadığımı öğrendim. Statik IP almanın sorunu çözebileceğine de emin olamadım açıkçası bu aşamada. Çözse bile bu sorunu yaşayan herkesin Statik IP alması pek uygun bir çözüm sayılmaz. Bence konuyu network birimlerine aktarmalısınız. Teşekkür ederim.

Katkınız için teşekkür ederim. İstanbul’da mı ikamet ediyorsunuz acaba? Demek ki genel bir problem söz konusu.

Tekrar selamlar @Lester ve @ertankk, konu içerisine tracert testlerini iletmenizi rica edeceğim. Devamında konuyu network birimine aktaralım.

Bu da başka bir sunucu.

Bu oyunun sunucu IP’leri sürekli değiştiği ve oyunun loglarında gizli olduğu için elde etmesi biraz güç, ancak üçüncü parti yazılımlarla görülebiliyor. Ve anladığım kadarıyla testlerde bir sorun belli olmuyor, fakat oyun içinde paket kaybı oluyor. En son sorun yaşadığım sunucunun tracert ve pingplotter testlerini atıyorum.

Rica ederim , evet İstanbul’da Fikirtepe mahallesinde oturuyorum.

Evet Sevinç Hanım, maalesef Statik IP hiçbir çözüm sağlamadı tahmin ettiğim gibi. Tekirdağ ve Antalya’da ikamet eden TurkNet kullanan arkadaşlarım bu konuda bir sorun yaşamıyor. Ertan Bey İstanbul Fikirtepe’deymiş, ben de Maltepe’de oturuyorum. Sanırım bölgesel bir problem. Lütfen acil bir çözüm bekliyorum bu konuyla ilgili, yoksa başka bir sağlayıcıya geçmek durumunda kalacağım fakat bunu istemiyorum. Teşekkür ederim.

Bendede eskiden söyle bir sorun olmustu Türkiye sunucularinda 60 ping sabit aliyordum Ben pendikte oturuyordum diger TurkNet kullanan arkadaslarimda da ayni sorun olmustu onlarda ümraniye ve üsküdarda oturuyordu bir süre vpn kullanmak zorunda kaldim sonrasinda kendiliginden çözülmüstü

Teşekkür ederim bilgiler için. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Bendeki durumda şöyle bir fark var, VPN kullansam da aynı şey oluyor maalesef :pensive: O yüzden geçici olarak da çözüm bulamıyorum.

Konuyu tüm detaylarıyla network birimine aktardım. Takip ediyorum.

Selamlar, uzun süredir ben de buna benzer sorunlar yaşıyorum. TurkNet 'e geçtiğim Yaklaşık 1 yıldırdan beri Oyandığım oyunlarda ping yüksekliği ve kopmalar mevcut. Beraber oynadığım arkadaşlarda hiç bir sorun yokken ben de sürekli bu yaşanmakta. Rekabetçi oyunlarda bu tarz kayıplar malesef çok önemli. Aktif Scum oyuncusu iken sırf bu kopmalardan dolayı oyunu bıraktım. Oyundan olduğunu düşünürken Escape From Tarkov oynamaya başladım fakat aynı sorunlar devam etti. Birlikte oynadığım arkadaşlarda hiçbir sorun yokken ben de sürekli kopma sorunları devam etti. Bunun için en pahalısından modem kablo gibi takviyeler yaptım fakat yine sorun çözülmedi. Benimle aynı sorunları yaşayanlar ironik olarak sevindirici. Pvp hayatımız bitti malesef. Çözüm üretebilirseniz çok seviniriz.

Selamlar @OeRT, yakın zamanda oluşturulmuş bir destek kaydınız bulunmuyor. Sizden ricam destek kaydı oluşturup paket kaybı ve tracert testlerini kayıt içerisinden paylaşmanız. Devamında network birimine sizin özelinizde de bilgi aktaracağım.