Enteresan Ping

Merhaba, 8 Marttan bu yana TurkNet müşterisiyim. Daha önce superonline VDSL kullandım. Muhtemelen abonelik kaynaklı değil ama desteğinize ihtiyacım var çünkü işin içinden çıkamadım :slight_smile:

Superonline da kendi modemleri ile 9 Ping alırken 1-2 gün Keenetic extra dsl kullandım ve ping 22 den aşağı hiç düşmedi.
Yine Superonline da Tp-link vr300 kullandım yine aynısı oldu. sanki ping 22 de sabitlendi.

Şimdi Turknette vr300 kullanıyorum 10 gün kadar ping 22 den aşağı düşmedi. Modemi kapatıp açmamla birlike ping 13-14 lere geldi bu şekilde bir kaç gün kullandım. Tekrar modemi kapatıp açmamla birlikte yeniden 22 den altına düşmedi :frowning:
yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Test yaptığınız sunucular aynı mıydı?

Evet tamamında TurkNet seçili.

Konuyu kayıt açarak bize iletir misiniz? Teknik operasyon ekip arkadaşlarım bu konuda size daha net bir cevap vereceklerdir.

1 Beğeni

42508372 no ile kayıt açıldı.

Destek kaydına cevap geldi çevresel faktörler olabilir denemek için 35 e düşürelim mi teklifi geldi. Ben bu durumu 35de de yaşadım oradan sonuç alamadık :frowning:

Çoğu bölgelerde pinginiz 20 civarı olacaktır.istanbul ve çevresi düşük gecikmeyle bağlanıyor genelde

Modemi kapatıp açmamla 13 e düşmesi ve tekrar kapatıp açmamla 24 e çıkması normal mi?

Hatta bir sorun var demekki her kapatıp açmada değişmemesi gerekir muhtemelen söylediğiniz değerlerden birinde sabit kalacaktır

Enteresan olan da bu ama hatta sorun olduğunu sanmıyorum.

Dinamik ip ise modem kapatıp açınca farklı ip bloğundan internete erişim sağlıyor olabilirsiniz. Sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.

o şekilde olsa tüm vdsl kullanıcıları kapatıp açarak 10 ping değeri fark edecek kadar değişenliklere maruz kalmazlar mı? Bu konuda tp-link e mail attım bakalım onlardan nasıl bir cevap gelecek.

Tekrar merhaba, TP link hat değerlerini istedi gönderdim ve cihazı servise göndermemi istedi. Servislik bir durum olmadığını düşünüyorum aynı şeyi keenetic de yapmıştı. Sizce statik ip bu duruma etki eder mi aklıma tek gelen bu. çünkü bir kapattığımda ping düşmüştü daha sonra hiç o ıp ye gelemedim.

Statik ip ping e olumlu yönde etki edebilir. Fakat iss in veri merkezine ne kadar uzak olduğunuz ile de doğru orantılıdır.

denemek için statik ip alacağım bakalım. Buradan cevap vereceğim sonuçları

1 Beğeni

Dün denedim ancak sadece google sunucuları ve opendns de ping yarıya düştü diğer 3-5 tane daha yaptığım tracert verilerine göre değişim olmadı bile

1 Beğeni

Statik İP çözüm getirmedi.

Alışmaktan başka çare yok. Çünkü aşırı önemli bir konu değil ha 10 olmuş ha 20

Daha önce de farklı konularaltında yazmış ve alperenatici ile de testlerimi paylaşmıştım. CGNAT sisteminde olduğumuz ve her seferinde farklı bloklardan IP aldığımız için o an bloktaki trafik yoğunluğuna bağlı olarak ping değerleri değişebiliyor. Bir gün boyunca 40-50 kez bağlantı yenileyerek her ip bloğunda pşng testi gerçekleştirdim. google.com’a yaptığım testlerde bazı bloklarda 27-28ms alırken bazılarında bu 75-80 dolayına kadar çıktı. 31, 156 ve 159 ile başlayan bloklardan genellikle daha düşük ms değerleriyle bağlantı sağlarken diğerlerinde daha yüksek değerler gördüm. Direkt deneyimime etki eden bir şey değil dolaylı olarak bazı uzak bağlantı işlerimde beni rahatsız ediyor ancak çok da takılmamak lazım diyorum :smiley:

1 Beğeni

Cevaplarınız için, destekleriniz için teşekkür ederim. Var olun.

1 Beğeni