En iyi Pingi Türk Telekom Mu Veriyor?

Hız ve fiyat olarak yeterli görüyorum fakat ping konusunda biraz zayıf kalıyor gibi TurkNet. Neden böyle söylediğimi açıklayayım. Uzun yıllar Türk Telekom adsl kullanıcısıydım. Mevcut hızımın yeterli olmadığını düşündüğüm ve Türk Telekom’un fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle başka internet sağlayıcılarını araştırmaya başladım, aklıma TurkNet yattı ve başvurdum. Türk Telekom’dan TurkNet’e geçiş sürecim de sorunlu oldu. Bir türlü geçiş sağlayamadılar ve en sonunda bana yeni bir ev telefonu numarası vermeden hizmet veremeyeceklerini söylediler :slight_smile: Kabul ettim ve yıllardır kullandığım numarayı değiştirmek zorunda kaldım. Adsl olarak hizmetimi başlattılar, daha sonra altyapımın vdsl desteklediğini ve geçiş yapabileceğimi söylediler ve geçiş yaptım. Uzun süre 35 mbps olarak kullandım, bana gelen hız 33,5 mbps idi gayet mükemmel. Fakat bir sorun vardı. Hizmetim başladığından beri pingimde artış oldu. Mesela en basitinden LoL’de Türk Telekom’dayken 20-23 arası ping alırken şuan 30-35 arası alıyorum ve bu TurkNet kullanmaya başladığımdan beri böyle. E hani en düşük ping sizdeydi? Adana’da ikamet ediyorum ve speed testte ve nperf sitesinde ping testi yaptığımda bu değer 38 ile 45 arası değişiyor. En düşük 38 olarak gördüm. Çok kez destek kaydı oluşturdum, bana ping değerlerine müdahale edemiyoruz, 80-90 ping değerine kadar normal görüyoruz vs dediler. Ben çoğu zaman rekabetçi oyunlar oynarım ve ping ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur bu tarz oyunlarda bilirsiniz. Üzüldüm açıkçası bu duruma. Sırf bu yüzden ara sıra Türk Telekom’a tekrar geçiş yapmayı bile düşünüyorum. Yine burada size danışmak istedim. Türk Telekom altyapısı kullanan başka sağlayıcılara geçsem yine böyle yüksek ping değerleri mi alacağım? Eğer öyle olacaksa Türk Telekom’a başvuracağım direkt.

Zamanla alışıyorsun 23 de bir gecikme 35 te. 1000 ms 1 saniye ediyor o yüzden 35-40 kabul edilebilir durumda 80-90 olursa 1 saniye durmayın

2 Beğeni

Hattınız Interleaved moda takılmış olabilir. O yüzden destek kaydı açmanızı tavsiye ederim. Genel de yapılmıyor ama şansınızı deneyin.

1 Beğeni

Bunun için kayıt açmıştım fakat VAE’ye müdahale edemediklerini söylediler her kayıt açmamda.