En İyi Oyun Wifi Yönlendirici Ayarları


Evet yeni bi konuya karşınızdayım (çevrimiçi oyun için en iyi wifi ayarları) ben yaptım ping im stabil kaldı artık.
Ama bilgili kişilerinde bu bilgilere birşeyler eklerse harika olur mesele benim modemde Short GI diye bişey var onu da aktif etmeli miyim?Bit swap?SRA?Ben beacon interval ile dtim intervali ful yaptım mesela bilgi verin herkese faydalı bişey olsun:)Ben bu arada 2.4 ghz e yaptım 40 mhz e çektim bunuda söylüyüm…

Merhaba, bazı extra ayarlar her altyapı da farklılık gösterebilir. Teorik olarak konuşacağım. DTIM Aralığı standart 1 ve İşaret aralığını ise 20ms yapın. Bitswap, SRA açık ve UBPO ayarı var ise DSLAM ile uyumluysa açabilirsin v.b ayarları buradan da bilgi edinip güncelleyebilirsiniz.
https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1011438/
https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1015709/

2,4 Ghz ayarlar

Kablosuz konusunda en iyi ayarlar bu şekildedir. Farklı ayarların kombinasyonu denendi ancak bu değerler kadar sonuç vermedi. Çeşitli yerlerde mesela tp link archer vr300 ün 2 duvar arkasına zor sinyal verdiği ile alakalı şeyler okudum diğer ayarlarından önce bunu yapın. Modemin marka modeli farketmez benim modemim arada 2 duvar var 2. kattan kabının önüne kadar full çekiyor.

Bant genişliği olayında 2.4 ghz ve 5 ghz için durumlar biraz farklı. 2.4ghz’de daha az bant olduğu ve çok sayıda sinyal kaynağı bulunduğu için genellik oyun senaryolarında 40mhz önerilmez. Yayın çift bandı kaplayıp daha yüksek veri aktarma kapasitesine erişse bile bu meşgul edilen iki kanal daha yüksek parazit ve yoğunluk anlamına gelir. 5Ghz’de de durum benzer olsa da sinayl kaynağı azlığı, sinyallerin diğeri kadar güçlü olmaması handikap gibi görünse de artıdır. 5Ghz’de 80mhz ile bağlantılı kanalları seçip kullanmak hem veri hızınızı hem de hat stabilitenizi arttırabilir. Tabi burda da diğer AP’ler meşgul ettikleri kanallardan uzak durulması gerekir. Ancak daha fazla kanal olması bu senaryonun bir miktar gözardı edilmesine de vesile olur. Onun dışında diğer değinmiş olduğun ayarlar Yukarıdaki arkadaşın da belirttiği gibi bireyin haricinde kalan etkenlere bağlıdır. DSLAM bu özelliklerin ne kadarını karşılar ne kadarına izin verir burası genellikle çok değişkendir. Bu nedenle bu tür ayarların genel geçer olduğunu söylemek yanlış olabilir. Fakat bu bilgiler, diğer arkadaşlara deneyip deneyimleyerek kendi ayarlarını bulmalarında rehber olabilir.

Farkında mısınız? DTIM aralığı ve işaret aralığı iletişim gecikmesi/tepkimesi olarak geçiyor. Bu, değerleri olabildiğince aşşağı da tutmak gerekir. (teroik olarak) o yüzden en iyi ayar diyemeyiz ama bu ayarlar siz de problem yaratmadığı sürece kullanabilirsiniz.

ap izolasyonu ve short gı kapatmanı öneririm

dtım aralığının o kadar yüksek olması da modeme zarar veriyo diye biliyorum şimdi ben şey yaptım beacon ınterval 1000 dtım arlığı 5 yani telefon her 5 saniyede bir uyanıp bakacak ne var ne yok diye RTS de paket kaybı yaşıyosan düşür


benimki böyle

Parazit konusunda ap izolasyon işlevi çalışmakta bilginize… Yabancı forumlarda denenipte alınan sonuçlardan dolayı yapıldı bu ayarlar ve bizzat denedik tüm ayarları. 5 ghz konusunda şuanlık deneme yapamadım ama onu da en kısa zamanda yaparım.

AP Isolation sadece cihazı koruma maksadıyla geliştirilmiş bir teknolojidir. Bunun direkt olarak pinge etkisinin olmasını beklemiyorum. Cihazın yalnızca Alt Ağ’dan soyutlanmasını sağlar. AP Isolation ya da Client Isolation yazılımsal bir uygulamadır. Parazitler ise donanımsal bir sorundur bunu yazılımla aşabilmeniz ne yazık ki pek mümkün değil.

AP İzolasyonunu etkinleştirmek, tüm kablosuz bağlantılarınızın birbiriyle “konuşmasını” engeller. Özelliği etkinleştirmenin, günümüzün modern ev kablosuz ağlarında bazı olumsuz etkileri olabilir. Bunlar, cihazlarınızın birbiriyle iletişim kuramaması nedeniyle olur.

Bununla birlikte, cihazlarınızın her biri kendi başına internete bağlanabilir ve kendi başına çalışabilir. Genel olarak konuşursak, kaynakları paylaşmanız gereken ev ağı kullanımınızdan AP İzolasyonunu devre dışı bırakmalısınız. Çok az kontrolünüz olan veya hiç kontrolünüz olmayan cihazlara wifi erişimi sağlarken AP İzolasyonunu etkinleştirmelisiniz.

1 Beğeni

AP izolasyonu açık olduğu zaman birbirleri iletişimi engeller doğru fakat. Bunu şu şekilde düşünün eğer ağda tek bağlı olan sizseniz açık olmasının manası yok fakat 2 veya daha fazla kullanıcı varsa oyunlar da kazanım sağlar. Çünkü cihazları birbirinden ayırdığı için virüs yada başka bir etkeninde cihazı etkilemesini engeller.

modem arayüzlerimiz aynı sana bişi sorcam grup anahtarı güncelleme periyodu ne işe yarıyo peki

bide short GI neye göre açtın

ıp-mac bağlama ıp adres rezervasyon yaptın mı mesela?

Ağdan geçen bu tür bir zararlı bileşenin direkt olarak gönderilmesi sadece sizin oyununuzu bozar. Ev Ağınızda bunu yapabilecek kapasitede bir kullanıcı varsa Ağa ayarlarınızı ona yaptırabilirsiniz :smiley:

Aslında sgl ayarı bgn modu açıkken yararlıdır ve kısaca söyleyeyim b ve g modundan n moduna geçiş süresini kısaltır. Yani kısa mesafeden uzak mesafeye geçersen kapsama alanını genişlettiğin için bg den n moda geçer arada nanosaniye de olsa bir kazanç sağlar.
Benim kardeşimin cihazı 5 g de sorun çıkarıyor 2.4 g ayarlarını yaptığımda o yüzden 5 g de çoklu mod açık olduğundan gerekli.

Adres rezerv vs yapmadım. Çünkü 100 kullanıcı dan 99 unun yaptığını yapmıyorum. İp yapılandırmasında sadece 14 ip atanabilir maksimum.
Yani verdiğim ip ler 192.168.0.1-14 arasında. Ha Tabiki cmd komutları ile haftada 1-2 defa clientlerin iplerini DNS kayıtlarını vs. Temizliyorum.

b/g protokollerini neden halen daha kullanıyorsunuz? Legacy protokoller olarak artık çoğu AP bunları gözardı ediyor ve n kullanıyor. Sadece N’e geçiş sağlasanız daha az efor harcamış olursunuz.

Siz internet ağına bağlı olduğunuz sürece birşey yapmanıza gerek yok. Anlatabilmişim umarım.

AP Isolation sizi internette değil yerel ağınızda korur. Internette korunmak için şifreli dns protokolleriyle VPN kullanmanız gerekir. Anlatabilmişimdir sanırım.