Elektrik tüketimi hakkında

merhaba, bugün site görevlimiz eve gelip kullandığım internet altyapısını sorup, abone numaramı aldı. internetin sitede ortak elektrik sayacını kullandığı, firmayla iletişime geçip ayrı bir sayaç bağlatılacağını söyledi. internet bağlantım bakır hat üzerinden sağlanıyor. mantık kuramadım. bağlantım doğrudan telefon hattı üzerinden. bu hat binada elektrik tüketiyor mu? tüketse bile bu tüketim ne kadar olabilir ki? ayrıca zaten bu ortak elektrik kullanımının bedeli aidat içinde bizden alınıyor. sanırım diğer operatörler binaya fiber hat çekip cihaz bağladı, bu cihaz bina elektriğine bağlı. görevli bilgisiz hareket ediyor.

Görevliye gidip bilginizi sildirin. Bu işlemi oraya fiber dolabı koyan şirkete direkt abone bilgisi vermeden de yapabilir. Ayrıca dediğiniz gibi bunun ücreti aidat içinde olur. Paylaşmayın bilgilerinizi bence. Apartman görevlisinin bu bilgileri Digitürk dolandırıcılarına vermeyeceği ne malum? :man_shrugging:

2 Beğeni

T11 FTTB/DSL kabinden hizmet alıyorsunuzdur onlar içinde dslam olan aktif kabinler elektrik tüketiyorlar.

Bu sebepten ötürü oradaki ölçümü baz alarak size elektrik faturasına + ek ücret çıkartacaklar sanırım @hrn.

@ModeratriX

sadece abone numarası alındı

@DHCP

bina girişinde duvar içinde eski bir pano var, türünü bilmiyorum. bunun dışında diğer firmaların kendi altyapılarını kurduğu bir sistem dolabı var.

@EFG

sizinle ilgili değil dedi, güya firamaya gel elektrik saati tak kullandığın elektriği öde diyecekler

bina içinde iki ayrı bağlantı var. biri normal telefon hattı üzerinden türk telekom ortak altyapısı. diğeri vodafone, superonline gibi firmaların kurduğu ve bir sistem dolabı yerleştirdiği, dairelere buradan ayrı bir kablo çektiği fiber(?) bağlantı. dairelere bu sistem dolabından fiber optik bağlantı gitmiyor, daire içindeki mevcut telefon kablolarını kullanmadan ayrı bir bakır altyapı çekilmiş dışarıdan. dolapta switch benzeri bir cihaz var. sanırım bunun kullandığı elektrikten bahsediyorlar. benim internetim, daire içindeki mevcut telefon hattı üzerinden bağlı, bu dolapla da bir bağlantısı yok. binada TurkNet 'e ya da türk telekoma ait fiber altyapı yok. umarım kurcalayıp bağlantımı bozmazlar.

1 Beğeni

İşte bu gereksiz bir işlem. Ne gerek vardı buna anlamadım :man_shrugging:

Ya şunun harcadığı elektrik ne kadar olabilir aidat niye veriyor o insanlar bu olay ancak haberlerde görsem gülerdim abartıyorlar derdim böyle bir aç gözlü ülke haline nasıl geldik ya adam oturduğu sitede internet parasını ödediği aboneliğin yanında aidat ödüyor ek birde ödediği aidata kullandığı internetin elektriğini allah sabırlar versin ben olsam direk o yönetimi :smiley: çok ayrı dünyalara götürürdüm bence ne yapın ne edin karşı çıkın gerekirse mahkemeye başvurun yaptıkları zaten hukuksuz bir işlem

1 Beğeni

Anlaşılan sineğin yağının da hesaplandığı düzeye geldik :smiley:

1 Beğeni

Biraz geç gördüm ama sizde apartmandaki diğer lambaların yaktığı elektiriği ben niye ödüyorum. Kullandıım ampullerin elektriğini öderim diyin. Öylece size bakıp kalsın… Son durumunuz nedir? onuda merak etmedim değil…

3 Beğeni