Elektrik kesintisinde internet kesintisi

Merhabalar,
Evimde aktif olarak UPS kullanan biriyim. Son 2 aydır (altyapı çalışmasından sonra) elektrik kesintilerinde internetim de kesilmeye başladı. Normalde bildiğiniz üzere modemi besleyecek bir cihaz varsa İnternet kesilmez. TurkNet ile iletişime geçtiğimde maalesef yardımcı olunmuyor. Başına gelen var mı ya da siz ne yapmamı önerirsiniz acaba?

Not: Müşteri temsilcisiyim ve elektrik kesintileriyle sık karşılaştığım için internetin anlık bile olsa gitmemesi gerekiyor (yaşadığım yerde anlık kesintiler fazla oluyor)

VDSL kullanıyorum.

Eğer merkez santralin elektrik kesintisinde aldığı bir önlem yoksa elektrik gittiğinde internetiniz de kesilir bu durumu bağlı olduğunuz telekom merkezine giderek bildirmeniz gerekmektedir eğer VAE altyapı kullanıyorsanız.

1 Beğeni

Telekom sorun yok deyip geçiyormuş ve dediklerine göre saha dolabı değiştirilmiş. Saha dolabına zarar verdirecekler en sonunda.

Merhaba

Saha dolapları bir birine bağlıdır, her hangi birinin elektiriği kesildiğinde internet gitmiş olur.

Başka bir çözüm yöntemi sunamıyorlar. Gidip aküleri çalalım da yenisini taksınlar o zaman :grin:

Daha önce hiç böyle bir problemim yoktu. Dolabı değiştirdiler her şeyi mahvettiler.

Elektrik şirketine de şikayetinizi iletin neden zırt pırt sorun yaşadığınızı vs.

Elektrik şirketi söyleyemiyor da kaçak elektrik kullananlar yüzünden kesiliyor. Bir türlü önüne geçemediler şu durumun.

Şu superbox gibi cihazlar bu kadar pahalı olmasa ve gecikme (ping) konusunda daha verimli olsalardı kesinlikle kullanırdım. Eski bir binada oturuyorum ve bildiğiniz üzere eski binalarda dsl hattının çekileceği bir yer bile olmadığından pencereden aşağıya sarkıtıyoruz. Kablo artık sonbaharda kuruyan yapraklar gibi parçalanır hale geliyor.

Siz Telekom un Twitter hesaplarına saha dolabının numarasını vs söyleyerek dolabın akü beslemesinin sağlıklı çalışmadığını elektrik kesintisi olduğunda dolaba bağlı tüm abonelerin telefon iletişiminin kesildiğini vs iletin. Belki etkisi olabilir

Şikayetvar sayfasına şikayetimi ekledim. Twitter hesaplarına yazmayı da deneyeyim :slight_smile: teşekkür ederim.

Benim iss de yapacak bir şey yok diyor. Sorunumun hallolması için illa TurkTelekom firmasından mı destek almak zorundayım ya? Böyle saçma ■■■■■ durumlar farklı ülkelerde kesinlikle yoktur. .

Bazı şirketler şikâyetvar şirketine abone olmadığı için (şirketler için yüksek abonelik ücreti istiyorlar) oradan göremeyebilir…sosyal medya onlara nazaran daha güçlü olabilir

1 Beğeni

hangi ildesiniz (20 karakter sınırı kaldırılsın)

1 Beğeni

Diyarbakır.
Kaçaklarıyla ünlü :slight_smile: Taşınabilseydim direk fiber altyapılı binalara taşınırdım ama maalesef.

Aynı sorun bendede var . 1000 mb gigafiber internet kullanıyorum her elektirik gidip geldiğinde yaklaşık 1 gün internet gelmiyor. TurkNet e kayıt oluşturuyorum ertesi gün gelior internet nedeni nedir neden böyle bişey olur anlamadım. olan kullanıcıya oluyor. modem de wan ışığı yanıyor zyxel modem ama internet ışığı kırmızı yanıyor. modemi ve diğer fiber kablo bağlı aparatı resetlememe rağmen gelmiyor internet