Elektrik kesintisi sonrası ani hız yükselişi!

Arkadaşlar merhaba 30 dakika kadar önce mahallemizde genel bir elektrik kesintisi yaşandı. 10 dakika sonra elektrikler geri geldi ve ben de aklımdaki cevapsız sorulara yanıt bulmak için modem arayüzüne koştum. Tahminlerim doğruydu SNR değerim, diğer kullanıcıların modemleri açılana kadar ani yükselmişti ve modemim otomatik olarak kendini paketimde tanımlı hıza (35MBPS) ayarlamıştı. 1 dakika kadar sonra SNR değerim 1.1’e düştü fakat modemim SNR değerini yükseltmek için hızını düşürmedi. Biliyorum ki yeniden başlatılınca veya sabaha eski haline (16MBPS) dönecek. Sizce SNR değerini kalıcı yükseltmem mümkün olabilir mi? Eskiden 26MBPS hızını gören internetim, 6 aydan beri 16-17 MBPS değerlerinde. Bina içi kablolamamız birkaç sene önce değiştirildi fakat site internet kutusu bloğumuza uzak. Sanıyorum ki apartmanda internet bağlatan komşular olunca kutu-apartman arası sinyalin zayıf gelmesi yüzünden hızımız düştü. TurkNet’den sürekli bu hızı talep edebilir miyim yani SNR değeri 1 olmasına rağmen internetim kesintisiz ve stabil görünüyor şuanlık. Sürekli bu hızı yollamaları mümkün müdür?

Root ile erişip değiştirmem mümkün mü? Modemim Tplink Archer VR400

@keremyildiz Bizdede vr300 var. Root erişimi sağlayacaktım ama telneti sistemin isosundan silipte kurdum. Şimdi telnet ile uğraşıyorum birkaç yerde gördüm Archer serisinin root erişimini ama telnet ten tam yetki almadan olmuyor malesef gördüğüm kadarıyla. Telnet ten tam yetki ile giriş yapacaksın işin bittiğinde tekrar telnet i kapatırsın da biraz uzun iş. ya dos penceresinden yaparsın yada putty ile.

Merhaba

Sırf ayni durumu merak ettiğimden elektrikler gittiginde modemi powerbanktan calistirmak için kablo aldim. Elektrikler gittiginde modemi actigimda gun icerisinde göremediğim 8 mbps olan değer 17 mbps e çıkmıştı. Sebebini de söyleyeyim saha dolabinda altyapı vs hiçbir iyilestirme yapmadan normal üstü aboneye internet vermeleri. Çünkü aşağılık bi düzen var. Senin internetini diğer abonelere bir nimetmis gibi veriyorlar bu dönemde sen de düşük hıza ayni parayı ödemeye devam ediyorsun.