Elektrik kesintisi olduğunda modem kullanabilir miyim?

Elektrik kesildi diye internetsiz kalmayın

4 Beğeni

Fiber değilse evet adsl ve vdsl altyapıda elektirik kesilse dahi kullanabiliyorsunuz bunun için birtane usb dönüştürücü almanız gerekiyor 5v tan 12v a bende kullanıyorum elektirik yokken hızda yükseliyor :slight_smile:

2 Beğeni

Tabi santral veya kabinlerin aküleri yettiği kadar :man_shrugging: mini UPS bence çok ekonomik bir çalışma. Şöyle bir baktım en ucuz mini UPS 300 TL olmuş. Vakti olanlar elektronik ile uğraşmayı sevenler için yapılabilir

2 Beğeni

Ups yapmaya çalışmak sakat iş. En ufak kısa devrede ölmüşlerinize kavuşturur. DC akım ac akıma benzemez

Emin miyiz bundan :flushed: DC akım ın alternatif akımdan farkı nedir?

Ama elektrik kesiliyor ondan sonra powerbank i siz takıp kullanıyorsunuz. He power bank in sürekli şarjda kalması ve modemin sürekli power bank üzerinden beslenmesinde sakınca yok derseniz ayrı tabi. :man_shrugging:

muhtemelen AC 12v cok etki etmez diye dusunuyorum ama DC 12 v a tornavida elimden kaydi ve 7 Ah lik akunun kutup baslarinin ustune dustu. Buyuk bir gumlemeyle tornavida ikiye ayrildi. 10 dakika kendime gelememistim. Dedim tornavidaya bunu yapan bana neler yapmaz :rofl:

1 Beğeni

DC akımı yüksek ise ve gerilim de biraz fazla ise kaynak makinalarını düşünün demiri eriten size ne yapmaz :joy: ama eğer bir metro yada tren hattına dokunmuyor isek sorun Yok :+1:t2:

Valla adam güzel anlatmış gerçi usta TV kanalı yararsız video atmıyor ama konumuz ile ilgili olduğu için paylaşmak istedim. Cat kablolar ile ilgili bir videoları yoksa yazalım onlarla İlgili bir video atsınlar müsait zamanda bir kontrol edeyim.

1 Beğeni

Bu konuda benimle iddiaya girmenizi önermem. Sizi kaynak makinası ile dans ettirebilir bu esnada da kaynağı yapabilirim. :face_with_hand_over_mouth::joy:

2 Beğeni

Al eline şaseyi hatta biraz gevşek bırakıp direk kaynak parçasına elini koy o daha iyi etki bırakır. :face_with_hand_over_mouth: Ben mesleğimi söyledim doğru. Tamamdır senin dediğin gibi olsun çarpmasın.

Fiber altyapıda da kullanılıyor DSL altyapıda da. Saha dolabındaki akü yerinde ise ve üzerindeki yoğunluğa göre 1 saate kadar kullanımlarım olmuştu.

1 Beğeni

Bunu dedim siz de aksini iddia ettiniz :man_shrugging:

Konu sahibi benim, elektirk teknikeriyim. Çarpılmak istediğim için çarpıldım. İyi günler dilerim. :slight_smile:

1 Beğeni

Eve bi tane tam sinüs 5kv güç kaynağı alın, kombi buzdolabı TV modem bağlayın geçin. Ayrıca döğüşmen guzum

2 Beğeni

Çok bahalılendi guzuumm :slight_smile:

Bende şu anda Powerful’un PM-6600 model modem ups si var. Bir kaç kere elektrik kesintisiyle karşılaştım sorunsuz bir şekilde hem ONT cihazımı hem Router’imi besledi.
VDSL iken işe yaramıyordu muhtemelen saha dolabındaki UPS lerde sıkıntı vardı. Ama pasif fiberde çok işimi gördü.

Bu arada bu forumda bir arkadaş yazmıştı (adını hatırlayamadım kusura bakmasın). Kendisi USB Barrel kablo tavsiye etmişti ben de 2 tane almıştım robotik ürünler satan mağazalardan. Powerbank ile bu kabloyu routere bağladığımda da tatmin edici sonuçlar almıştım. Ama kabloda hafif ısınma deneyimlemiştim.

1 Beğeni

Dc akımda küçük akımda bile yakarak yok eder hücreleri de 12 voltta 5 volta birşey yapmaz insana iç direncimizden dolayı, asıl mesele kısa devre olursa ve lityum pilli ups yapılırsa, lityum piller alev alır söndürmek çok zor, kurşunlu akülerde kısa devre olursa patlar ve parçacık tesirli el bombası gibi bulunduğu ortama şarapneller fırlatır.