Merhaba yaklaşık 2 ay önce başka bir servis sağlayıcısından TurkNet firmasına geçiş yaptım. Eski sağlayıcıda Adsl kullanırken turknette vdsl kullanmaya başladım. 2 aydır sürekli artan crc hataları ile boğuşuyorum ve internet bağlantım 3-4 saat arasında sürekli olarak kopuyor. 2 ay içinde 3 kez TurkNet saha ekibi iç tesisat kontrolü yaptı, 3 farklı modemle sorunun çözümü için deneme yapıldı, en az 20 kez tt arıza kaydı açıldı fakat sorun hiçbir şekilde çözülmedi. Sorunun nedeni ne olabilir? Çözüme kavuşturulması için ne yapmalıyım?
Merhaba anlattığınız kadarıyla yapılabilecek herşey yapılmış tek yapılmayan port değişimi var siz yinede modem hat değerlerinizi paylaşırsanız sorunun neyden kaynaklandığı hakkında sorunu okuyan kişilerin aklında bir fikir oluşur.
Hat değerleri bu şekilde. Port değişimin de yapıldı bildiğim kadarıyla.
Hat değerlerinizde bir sorun gözükmüyor download hat zayıflaması haricinde kablo yenilemesi yaptıysanız kablonuzdaki ek yeri varsa eklerini yak1 ile bağlantı yaptıysanız ve port kontrolü yaptırdıysanız başka yapılabilecek işlem yoktur geriye dslam değişimi veya saha dolabı ile ankastre kutunuz arasındaki kablo kalıyor onuda değiştreceklerini pek sanmıyorum ek olarak şuan 18 bin crc aldığınızı görüyorum bu kadar hatayı kaç günde aldınız?
7-8 saatlik bir zamanda
Kusura bakmayın yazıyormuş saten dediğim gibi o zaman sorun portta veya ankastre ile saha dolabı arasındaki kablolarda diğer yerler yenilendi ise