Duvarda küçük delik açma tavsiyeleri

Denk gelmişsinizdir. Fiber veya bakır bir kablo duvar geçmek zorunda kalınca uzun olduğu için 10-12mm matkap kullanılır.
Şimdi hem bu görüntü cidden fazla kötü durduğu için hem de ısı yalıtımı ülkede ziyadesiyle vasat altı olduğu için beyin fırtınası yapmak için bu konuyu açmak istedim.
Fiber için 3mm matkap bile yeter ancak tuğla kalın olunca onu delecek şeyin rijit olması gerektiğinden bu iş matkapla olmuyor. Hem ince hem uzun tuğla kıracak yöntem tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kablo kanalı da pek tercihim değil.

Bu işlerden pek anlamam ama anlayan kimseden cevap gelmemiş gördüğüm kadarıyla, o yüzden aklıma gelen fikri paylaşayım dedim.

Duvarın renginden ötürü güçlük olmayacaksa deliği 10-12mm matkapla açıp kabloyu çektikten sonra tüpte satılan çok amaçlı dolgu malzemeleriyle deliğin fazlalığını kapatmak mümkün. Polyfill, vodabond vb. gibi isimlerle satılıyor bunlar. Yalıtım konusunda faydalı olur. Görüntü açısından da zımparalayıp boyandığı takdirde eskisinden farksız olur, duvarın rengine göre boya istemeyebilir bile.

Teşekkürler. Boyama olacaksa alçı da düşünülebilir. Bunların dışındaki benim de aklımda pek yöntem yok.

1 Beğeni

Kabloyu geçireceğin yere hortum veya boru koy yoksa o kabloyu bir daha çıkaramazsın, boruyu koyarken etrafına alçı sürersin duvara içine koyarsın öyle askıda kalır, borunun üstüne lastik kapak yaparsın plastik değil, ortasını eritirsin ordan geçirirsin hem ısı geçişini önlersin hem kablo kırıldımı yenisini çekmek için boşluğun olur hem kötü görünmez.

2 Beğeni

evet ben de pipet düşünmüştüm bu yöntemde :slight_smile: