Düşük hızlı dengesiz internet sorunu

3 ay önce eve teknik destek geldi sorununuz soket dedi soketi çıkarıp direkt kablodan modeme bağladı. Bu çözüm 15 gün sürdü sürmedi aynı sorunlar tekrar başladı. Bu sefer internet komple 1 2 dk düşmek yerien laglanıyor ve erişim sağlamıyor sitelere.
Bu her 5 10 dakika da bir yaşanıyor.
İnternet hızı da 30 MB bile artık göremiyorum. 1 ila 11 arası gördüm özellikle bu Mayıs’ta.
Evde ben laptop kullanıyorum ve 2 tane de telefon aktif kullanıyor. Genellikle aynı anda toplam inteneti kullanan 2 cihaz oluyor.
Ben laptopun ethernet girişini bozduğum için wi-fi den kullanıyorum. Ve her destek talebi açtığım da aynı süreci yaşamaktan bıktım. Her seferinde kablolu bağlantı ile test takıntısı beni bıktırdı artık. Bu çözülmeyen intenet sorunu da bıktırdı her hafta destek kaydı açıp duruyordum artık onu yapmaya takatim kalmadı.
İstediğim stabil düzgün bir internet, geforce now kullanabileceğim seviyede bir internet he sadcee. Gigafiber gibi hayallerim de yok yani.
TurkNet bana söylesin senin internetinin sorunu şu desin onun üzerine yoğunlaşıym yeter artık.
Kablolu bağlantısız olmaz diyorsa okay
Modemin eski değiş diyorsa okay
İç kablolama kötü o değişmeli diyorsa okay
Alt yapın kötü diyorsa okay
Ben nerede yapabiliyorsam yapayım yeter artık
Ama tüm bunları yaparım yine bok gibi hizmet alırsam tüketici haklarına şikayet de ederim mahkemeye de giderim her platformda kötü yaşadığım hizmeti deneyimide dillendiririm takatim de sabrım da kalmadı artık.

Selamlar @Usturlap, öncelikle daha iyi bir performans için kablolu bağlantı sağlamanızı tavsiye ediyoruz. Devamında modemi resetleyip tekrar kurulum yapmanızı, modem firmware sürümünün güncel olduğunu kontrol etmeninizi, iç tesisatınızın sağlamlığı için yerinde destek hizmeti almanızı tavsiye ediyorum. Destek kaydınızın numarasını iletirseniz altyapınızı da kontrol etmek isterim.

TurkNet kesinti görmüyor ama ben discordda arkadaşımla 2 dakika bile kopma olmadan konuşamıyorum. kablolu bağlantı çözüm değil benim için evdeki 3 cihazın hepsi wi-fi ile bağlı ve bu sorunun kaynağı başka.

Merhaba,
Kablolu kesinti olmuyor ama kablosuzda kesinti oluyor öyle mi ?

dizüstü bilgisayarın ethernet girşi 2 yıl önce bozuldu o zamandan beri kablolu kullanmadım.
Bu forumun sayfasını açmaya çalıştığımda sayfa yüklenmiyor 5 6 saniye sonra kendine geliyor ve bağlanıyor bunu çok sık yaşıyorum.

Kablolu olarak test etmeden ve belirttiğim yönergeleri izlemeden sorunun tespitini yapamayız. Farklı modem ile aynı sorunu yaşayıp yaşamadığınızı da kontrol etmeniz faydalı olacak.