Düşük download, ping, test tutarsızlıkları

Merhaba problemim hakkında online işlemlerde iki adet ticket açtım fakat bana zannediyorum ki ve umuyorum ki otomatik cevap verildi. Kablolu bağlandığımı inatla söylesem de bana wifi nasıl kullanılır minvalinde bir öğüt verilip ticketlarım kapatıldı, o yüzden buraya yazıyorum.

Nperf hariç tüm speedtest sitelerinde hem düşük ve sürekli değişen sonuçlar alıyorum. Daha önce oakla speedtest ile düzenli olarak test yapmış biri olarak, nperf her zaman 10-15 mbps yüksek çıksa da oakla 100mbps+ çıkardı her zaman. 130 mbps civarında bi anda yükselir ordan düşerdi şu an aşağıdan başlıyor ve 50 mbps üstünü çok nadir görüyor. Test sonuçlarını aşağıya ekleyeceğim.
Streaming uygulamalarında twitch, netflix gibi problem yaşıyorum. Twitchte buffering sorunu yaşıyorum. Netflix ayarlardan ayarlasam bile 240-360p arası kalite veriyor.
Steamde download denediğimde bir iki dakika içerisinde normal hızda indirme yapabiliyorum ve düşmüyor. Genel olarak testlerde bi dengesizlik var ama indirme hızım sanıyorum ki normal ve çözemedim açıkcası.



https://netspeed.speedtestcustom.com/result/101f8fe0-af03-11ed-9cc2-af17b9c6ed8f
https://ttnet.speedtestcustom.com/result/e67676c0-afb8-11ed-a28d-7976b52e406e

Arka arkaya yaptığım testlerin sonuçları. Fast.net’de 20-30 mbps arası alıyorum. Herhangi bir yoruma açığım, şimdiden teşekkürler.

GÜNCEL TEST 18.02

Pingimin de 5 kat yüksek olduğunu fark ettim. Denemek için lol tr sunucusunda 53 ping alıyorum normalde 7-9 arası alıyordum.

hocam hattınız vdsl mi ?

Evet hocam

hat değerlerinizi atabilir misiniz ? (hız hem düşükken atın birde yüksek iken)

Hocam kusura bakmayın sanırım yanlış bilgi verdim. Sanıyorum ki hattım fiber ve değerlerime bakamıyorum. Archer c5v modem kullanıyorum.

1 Beğeni

Selamlar @bogieman, yerel sağlayıcı fiber altyapısı üzerinden hizmet alıyorsunuz. Arızanızın tespit ve çözümü için yerel sağlayıcı ile iletişime geçildi.