Merhabalar. Dün itibariyle eski ADSL tarifemizden TurkNet’in 50 Mbps VDSL tarifesine geçiş yaptık. Bağlantımız ADSL iken 14 Mbps upload, 0.8 Mbps download hızı alıyorduk. VDSL’ye geçtikten sonra ise 18 Mbps upload (şu ana kadar max. 20), 8 Mbps download (max. 11) almaya başladık. Upload hızında gözle görünür bir iyileşme olurken download hızı neredeyse hiç etkilenmedi. Bu arada Speedtest’te hız testi yaparken download sırasında ping çok yükseliyor.
Hız testleri öncesinde daire içindeki tesisatın yetersiz olduğunu düşündüğümüzden ötürü bina dışından gelen telefon/internet kablosunu direkt olarak CAT5 kabloya, oradan da modeme bağladık. Hat değerleri ve hız testleri sonucu buna rağmen aşağıdaki gibi. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, nasıl düzeltebiliriz? Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba, profilinize müşteri numaranızı ekleyebilir misiniz?
Ekledim.
ankastre kutusundan modeme kadar istersen sıfırdan kablo çek.
Maalesef onu yapamıyorum. Dün kuruluma gelen kişi benim internet kablosunu CAT kabloya bağladığım yer için ölçüm yapıp buraya kadar sorun yok demişti.
1 Beğeni
Merhaba, sizin adınıza bir kayıt açarak ekiplerimize ilettim. Kayıt içerisine hız testlerinizi ekleyebilirseniz ekiplerimiz detaylı kontrol edecekler.