Durmaksızın devam eden Hız Çilesi, Film tadında, detaylı

Derdimi online işlemlerde anlatamıyorum otomatik mesajla cevap veriliyor bir de burada deneyeyim. Lütfen yardımcı olun, gerçekten çok rica ediyorum. @TurkNet Destek Ali @TurkNet Destek Ayşegül
Ben uzun zamandır TurkNet kullanıyorum. Son bir kaç aydır aldığım hız inanılmaz düştü. 20mbps’yi zar zor alabiliyordum. Öncelikte baktım hizmetlerim kısmında benim paketim 35mbpse kadar gözüküyor. Ben aldığımda fiyat farkı vardı o yüzden onu almıştım. Sonra iletişime geçtim benim hızımı yükseltir misiniz paket fiyat farkları ortadan kalktı diye (benim altyapımın ne kadar desteklediği mevzusuna az sonra geliyorum) kabul ettiler ve yükselttiklerini söylediler ancak hizmetlerim kısmında hala 35 yazıyordu onlarda normal olduğunu söylediler. Benim aldığım hız 1,2 mbps değişti sadece.
Altyapım vdsl maksimum 80 mbps destekliyor aklınıza gelebilecek tüm sitelerden sorguladım hepsinde 79mbps veya üzerinde çıktı. Sadece TurkNet’te nedense 18mbps gözüküyor. Aşırı saçma çünkü daha önce türknetin sitesinde de 79 yazıyordu.

Neyse benim hızım hala çok düşük olduğu için tekrar destek kaydı açtım türk telekom ekibini yönlendirdiler onlar geldi dışarıdaki ankastre kutusuna baktılar ve buraya kadar 100mbp geliyor 75 rahat almanız lazım iç tesisatta sorun olabilir dediler. Ben hem onlara hem TurkNet ekibine daha önce yüksek hızları aldığımı iç tesisattan olduğunu düşünmediğimi söyledim ama o günden sonra destek kayıtlarım hep iç tesisat yüzünden düşük hız alıyorsunuz diyerek kapatıldı. Ben de el mecbur iç tesisatı modemden ankastraye kadar tamamen yenilettim. Yepyeni cat6 kablo çektirdim. Modemim 300mbpse kadar destekleyen tplink 99…v3. (Türk Telekom yazan üzerinde) Santrale uzaklık 113 metre

Gelin görün ki bu iç tesisat yenilendikten sonra alabildiğim hız şu an 25mbps. Aklım almıyor çok uzun zamandır TurkNet kullanıyorum iss değiştirmek istemiyordum ancak dedikleri gibi iç tesisat değiştirdikten sonra bile 300 lira ver gelip bakalım demeleri çok kırcı. Altyapının desteklediği hızdan 5 10 eksiğini almak normal olsa bile ben 60 mbps eksiğini alıyorum. Gerçekten okuyup yardımcı olacağınıza inanarak yazdım. Lütfen yardımcı olun. Son olarak tüm anlattıklarımla alakalı fotoğraflar ekte.

Selamlar @isoko, birçok forum üzerinden aynı bildirimi yaptığınızı görüyorum. İlettiğiniz talebe istinaden ekiplere bilgi iletildi. Süreciniz yerel sağlayıcı saha ekiplerince ele alınıyor.

Birçok forum üzerinden aynı bildirimi yapıyorum çünkü çözüme ulaşamıyorum.

1 Beğeni

TurkNet artık VDSL müşterileri ile uğraşmak istemiyor. Bu çok açık belli olmaya başladı. Eskiden bütün çalışanlar yardımcı olmaya çalışırken artık sorunları görmemezlikten geliyorlar. Yapılan zamlardan sonra da bunu daha iyi anlıyoruz. TurkNet Gigafiber çıkarttı diye bütün ilgisini oraya veriyor ama unutulmamalıdır ki Gigafiber henüz 4-5 şehirde var. Ve TurkNet’i TurkNet yapan VDSL/ADSL kullanıcılarıdır. Bu gidişle isteğiniz olacak ve çok müşteri kaybedeceksiniz.

2 Beğeni

Selam @isoko, az önce farklı bir kullanıcıya ileteceğim mesajı buradan size iletmişim. Onu dikkate almamanızı rica ediyorum. Sizin süreciniz devam ediyor.